www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Lola Castro: "La manifestació del 17F en defensa de la sanitat pública ha estat un èxit de la ciutadania i del treball unitari"
La responsable de Salut d'EUiA i membre de la Plataforma pel Dret a la Salut destaca la contribució de les organitzacions socials i polítiques d'esquerres
Dimarts, 19 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La Plataforma pel Dret a la Salut i la Plataforma Sindical Unitària de la Funció Pública van convocar aquest diumenge, 17 de febrer, una manifestació a Barcelona en defensa de la sanitat pública, que va sortir de la plaça Catalunya i va arribar a la plaça d'Antonio López.

 La manifestació va reunir milers de professionals de la sanitat i ciutadania per protestar contra les retallades: va ser un clam en defensa del sistema nacional públic de salut, universal, equitatiu, solidari, eficient i finançat pels pressupostos públics.

Segons va declarar la responsable de Salut d’EUiA, Lola Castro, a la capçalera de la protesta: “Cal aturar el procés de mercantilització de la sanitat i la privatització dels serveis sanitaris, no podem permetre traspassos de recursos públics a entitats privades amb ànim de lucre”. Castro, que és treballadora de l’ICS, reclama que s’augmentin els pressupostos i els recursos destinats a l'atenció primària i la salut comunitària, i que s’aturin les retallades als drets dels treballadors i treballadores de la Salut. La dirigent d’EUiA també va exigir “transparència absoluta en la utilització dels recursos públics i la retirada de l'euro per recepta i del copagament”.

Aquesta mobilització va estar emmarcada en la marea blanca estatal en defensa de la salut pública i  és un dels resultats de “l'aposta decidida de molts companys i companyes pel treball en xarxa, per la confluència i la mobilització, perquè ens permeti una nova aliança de tots els sectors i col·lectius que rebutgem les polítiques de desmantellament del sistema públic de Salut i dels serveis públics” conclou Lola Castro.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Lola Castro, responsable de Salut d'EUiA, i Josep Vallhonesta, conseller del Districte de Sant Martí, a la capçalera de la Plataforma per la Salut Pública, de la que en són membres.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA