www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena: “Tancar escoles públiques i especialment línies a P3 és posar barreres a la cohesió social i a la igualtat d'oportunitats”
El portaveu d’ICV-EUiA en la Comissió d’Ensenyament i responsable d’Educació d’EUiA diu que la coalició exigirà a Rigau, al Parlament i al carrer, que aturi “aquesta política nefasta de retallades”
Dimecres, 20 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat l'eliminació de fins a 73 grups de P3 a Catalunya i el tancament de set escoles al conjunt del país. Segons Rigau, la davallada demogràfica que provoca el tancament de línies a P3 afectarà dos centres que s'integraran en un altre (l'escola El Castell de Tona s'integrarà en l'Era de Dalt i, a Terrassa, l'escola Can Motllor en la Roser Capdevila). Dues escoles més es transformaran en centres de secundària (Sant Baldiri a Lliçà d'Amunt i Vilamagore a Sant Pere de Ribes). Finalment, tres centres es tancaran progressivament (l’escola Poble Nou de Pineda de Mar, la Gil Cristià de Selva del Camp i la Xarau de Cerdanyola del Vallès). 

Davant d’aquest panorama, el portaveu d’ICV-EUiA a la Comissió d’Ensenyament i Universitat i responsable d’Educació d’EUiA, Joan Mena, lamenta aquest nou atac a l'escola pública catalana. “Cada vegada que es tanca un grup de P3 s'està fent una aposta en ferm per acabar tancant de forma progressiva una escola”, ha declarat el diputat. Mena ha volgut assenyalar que el Departament tancarà 61 grups a l'escola pública i 13 a la privada concertada, “una mostra més de què el model d’escola de la consellera és el del concert”. 

El diputat roig i verd ja va acusar Rigau -en la seva compareixença a la Comissió parlamentària d'Ensenyament i Universitat- d'estar “desmuntant l'escola pública” per afavorir la privada: “amb l’anunci fet oficial ahir es confirma aquest desmuntatge”, ha declarat Mena. El diputat considera que “el Departament d'Ensenyament està recomanant clarament a les famílies que matriculin els seus fills i filles a les escoles privades concertades en detriment de la pública, per tal de tenir excusa per a poder continuar tancant progressivament centres en un futur”. 

Mena ha recordat que aquest no és el primer curs que el Departament d'Ensenyament tanca línies o escoles de primària, ja que el curs passat també va aplicar aquesta política d'austeritat en l'àmbit educatiu. “Tancar escoles públiques i especialment línies a P3 és posar barreres a la cohesió social, a l'èxit escolar i  a la igualtat d'oportunitats en un moment on les famílies estan travessant un període de gran vulnerabilitat”, ha avisat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament. 

Per aquesta raó ha instat a Irene Rigau “a reflexionar o deixar pas a un altre lideratge a la Conselleria si no és capaç de traslladar al conjunt del govern la importància de l'educació pública i, per tant, la necessitat d'augmentar les inversions”. Malauradament, però, Mena creu demostrat que “el model ideològic d'escola per al govern de CiU és el de la privada concertada”. 

En conseqüència, el diputat d’ICV-EUiA ha reiterat el suport de la coalició “a totes les mobilitzacions territorials i sectorials en defensa de l'escola pública catalana” i ha anunciat que faran un acompanyament des de l'àmbit institucional al Parlament i als ajuntaments on tenen representació. “No podem permetre que les retallades continuïn afectant un dret bàsic com l'educació. Exigirem a Rigau, al Parlament i al carrer, que aturi aquesta política nefasta de retallades”, ha sentenciat Mena. 

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El diputat Joan Mena al faristol del Parlament.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA