www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena trasllada al Govern les inquietuds d’EUiA de Manresa per la situació d’escoles en precari
EUiA de Manresa ha presentat, a través del responsable d’Educació nacional i diputat d’ICV-EUiA, Joan Mena, diverses preguntes al Govern de la Generalitat sobre la situació dels edificis definitius de l’escola Valldaura, l’IES Cal Gravat i l’escola Flama
Dimecres, 20 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Esquerra Unida i Alternativa de Manresa, a través del diputat Joan Mena, responsable nacional d’Educació i portaveu del grup parlamentari d’ICV-EUiA en la Comissió d’Ensenyament, ha registrat una bateria de preguntes al Govern sobre la situació dels centres escolars públics de Manresa: l’IES Cal Gravat i les escoles Valldaura i Flama. Les preguntes se centren en els terminis de construcció dels nous edificis, la necessitat de planificar amb temps els espais provisionals dels centres i en les necessàries reformes de la Flama per ampliar els espais docents i adequar el seu gimnàs.

Per a Ricard Sánchez, coordinador local d’EUiA, “els gairebé 900 alumnes d’aquests centres públics viuen en una situació d’extrema precarietat, a les retallades en personal i a l’eliminació de la sisena hora, cal sumar-hi que no disposen d’espais en condicions”, ha declarat. EUiA de Manresa demana que es  concretin exactament els terminis de construcció dels tres edificis per a què els centres puguin planificar els seus espais. “La manca d’informació no ajuda a una bona planificació de la gestió i genera una sensació d’indefensió entre els mestres i les famílies”, ha afegit Sánchez.

Des d’EUiA de Manresa destaquen el problema de transport que viu la Flama, que en ser fora del terme municipal obliga als pares i mares a assumir un cost de transport que cada vegada genera més problemes en moltes famílies. Segons Ricard Sánchez “ni l’Ajuntament ni la Generalitat poden donar l’esquena a aquest problema”.

La formació manresana emmarca aquestes preguntes en la seva campanya #tempsdelluita contra les retallades en educació pública. Afirmen que “els governs de CiU i el PP no prioritzen l’ensenyament públic i l’ataquen contínuament amb retallades i reformes conservadores”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
La número 6 i el número 3 d'ICV-EUiA, Laura Massana i Joan Mena, van explicar les propostes de la coalició al centre de Manresa.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA