www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA participa a la concentració de suport als presos sahrauís
El coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, i la responsable d'Internacional, Mireia Rovira, reclamen al govern espanyol que pressioni el Marroc per l'alliberament dels activistes del Campament de la Dignitat
Dissabte, 23 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Una delegació d’EUiA, encapçalada pel seu coordinador general, Joan Josep Nuet, i la responsable d’Internacional de la formació, Mireia Rovira, ha participat aquesta tarda en la concentració convocada pel Front Polisari a Catalunya i diverses associacions pro sahrauís a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Més d’un centenar de persones s’han aplegat per protestar per la imposició, per part d’un tribunal militar marroquí, de greus penes de presó a 24 activistes sahrauís pels disturbis registrats en el desmantellament el 2010 del campament de protesta de Gdeim Izik, també conegut com ‘Campament de la Dignitat’.

El coordinador general d’EUiA i portaveu del grup de L’Esquerra Plural en la Comissió d’Exteriors del Congrés, Joan Josep Nuet, ja va participar ahir en una concentració a Madrid davant el Ministeri d’Afers Exteriors, juntament amb l’eurodiputat d’IU, Willy Meyer, i més gent de la formació. Nuet ha destacat que els condemnats han sofert un “judici polític, s’ha perpetrat una farsa i la condemna rebuda és per a condemnar a tot un poble i a les seves ànsies de llibertat”.

Nuet ha explicat que, segons informacions rebudes, els activistes sahrauís que compleixen ja les penes estan sent “castigats i torturats” a la presó per a fer-los pagar “l’al·legat que han fet en el judici en defensa del seu poble i per no doblegar-se davant el tribunal, al qual no han reconegut”.

El dirigent d’EUiA i diputat al Congrés ha reclamat a la comunitat internacional que “reaccioni” i també ha exigit al president del Govern, Mariano Rajoy, i al seu ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, que “pressionin al Marroc perquè els presos siguin alliberats. El que demanem al PP és que lluiti pels Drets Humans i no abandoni al poble sahrauí”.

Per la seva part, Mireia Rovira ha reiterat el suport de la formació a la població sahrauí fins que aconsegueixi realitzar l’exercici del seu legítim dret, el referèndum d’autodeterminació que posi fi a mes de tres dècades d’ocupació marroquina. Des d’EUiA continuarem portant a terme totes les iniciatives necessàries fins que el poble sahrauí pugui ser lliure i es faci justícia.

 

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, i la responsable d’Internacional de la formació, Mireia Rovira,amb el delegat del Front Polisari a Catalunya, Oualad Mousa.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA