www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA exigirà la dimissió de Felip Puig i Manel Prat per haver mentit al Parlament si la justícia certifica que Esther Quintana va perdre l’ull per una bala de goma
El grup parlamentari roig i verd exigeix que s’apliqui la moratòria en l’ús de les bales de goma que va exigir el Síndic de Greuges
Diumenge, 24 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu del grup ICV-EUiA a la Comissió d’Interior, Jaume Bosch, ha declarat que “si el jutge acaba certificant que Esther Quintana va perdre un ull a causa d’una bala de goma, com semblen indicar els informes forenses, l’actual conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, antic conseller d’Interior, i el Director General de la Policia, Manel Prat, haurien de dimitir per haver mentit al Parlament i la ciutadania, ja que encara continuen negant aquesta possibilitat”. A més, ICV-EUiA ha exigit al Departament d’Interior que apliqui la moratòria que va sol·licitar fa mesos el Síndic de Greuges com a conclusió del seu informe sobre les bales de goma on recomanava que els Mossos deixessin d’utilitzar bales de goma fins que el Parlament s’hagi pronunciat.

En relació a aquest pronunciament del Parlament, Jaume Bosch ha lamentat les maniobres dilatòries de CiU i ERC que han impedit que la comissió d’estudi, sol·licitada pels grups d’ICV-EUiA i el PSC, ja hagi pogut ser votada al Ple del Parlament. Segons Bosch, amb l’excusa de voler negociar la denominació de la comissió d’estudi per evitar que les bales de goma apareguin explícitament en el títol de la comissió, CiU i ERC han impedit, en el marc de la  Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament, que la Comissió sol·licitada formalment el 2 de gener no s’hagi creat encara ni tampoc estigui previst que es creï en el Ple del Parlament dels propers dies 27 i 28 de febrer. En el millor dels casos, la creació de la Comissió es podrà debatre el 13 i 14 de març, dos mesos i mig després que PSC i ICV-EUiA registressin la petició. En aquest futur Ple del mes de març previsiblement es posaran a votació dues propostes diferents: la de PSC i ICV-EUiA, i la presentada aquesta mateixa setmana per CiU i ERC.

No obstant això, Bosch està convençut que la Comissió es crearà “perquè la pressió social ho fa imprescindible”, tot i que ha recordat que l’any 2011 CiU i PP ja van impedir la creació d’una comissió sobre la mateixa problemàtica.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Els diputats d'ICV-EUiA Lorena Vicioso i David Companyon a una concentració de 'STOP bales de goma' davant el Parlament, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA