www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Companyon recolza els treballadors de Telefónica de nou en vaga de fam per la readmissió de Marcos
En l'acció, que s’ha fet coincidir amb el Congrés de Mòbils, s’hi han sumat solidàriament dos sindicalistes de TMB
Dilluns, 25 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Aquest dilluns la plantilla de Telefónica duu a terme una vaga de 24 hores per reclamar la readmissió de Marcos Andrés Armenteros, acomiadat per baixes per malaltia, i una quinzena de treballadors van iniciar ahir diumenge una vaga de fam a la qual s’han sumat dos sindicalistes de TMB, Saturnino Mercader i Andreu de Cabo.

La Plataforma Marcos Readmissió ho ha fet coincidir amb la inauguració del Congrés de Mòbils que se celebra aquesta setmana a Barcelona. Una manifestació ha sortit a primera hora del matí de Plaça Espanya per arribar a les portes del Congrés, ubicat al recinte de la Fira de L’Hospitalet, per fer sentir les seves reivindicacions i informar als assistents de “la veritable cara d’un dels seus protagonistes, Telefónica-Movistar”. Allà s'han trobat amb un gran desplegament policial.

Els treballadors de la companyia volen transmetre al conjunt de la ciutadania que la seva és una lluita per la readmissió de Marcos però també “perquè aquestes injustícies no es repeteixin en el futur: no podem permetre que grans empreses amb beneficis com Telefónica s’aprofitin de la reforma laboral per acomiadar injustament”.

Allà ha estat donat-los suport una vegada més el diputat d'ICV-EUiA David Companyon, que ha participat en la roda de premsa convocada per la Plataforma Marcos Readmissió, i també el diputat de la CUP Quim Arrufat.

Companyon ha declarat als mitjans que "la lluita de Marcos es un símbol: volem que aquest tipus d'acomiadaments siguin un delicte i més en empreses que guanyen milers de milions conm Telefónica". El diputat d'esquerres ha senyalat que "cal teixir aliances i acumular forces" per a revertir l'actual situació, en què "una gran majoria viu cada pitjor peque una ínfima minoria visqui cada cop millor. Aquesta lluita es diu lluita de classes", ha conclòs Companyon,


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El diputat d'ICV-EUiA, David Companyon, a la pancarta dels treballadors de Telefónica en vaga de 24 hores per la readmissió de Marcos.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA