www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Josep Cabayol (SICOM) en la taula rodona d'AJ: “Els mitjans estan controlats per les empreses propietàries i la publicitat”
L'autor del documental 'La salut, el negoci de la vida' va participar en l'acte convocat per Alternativa Jove en el CRAC de Rubí, coincidint amb els seus campaments
Diumenge, 24 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Dissabte passat, en el marc dels vuitens Campaments d’hivern d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA, es va celebrar al CRAC de Rubí una xerrada sobre ‘El negoci de la Sanitat’, que va comptar amb la participació del director de SICOM (Xarxa Solidaritat i Comunicació), Josep Cabayol, a més de la projecció del documental ‘Draps Bruts’, que tracta sobre els casos de corrupció vinculats als processos de privatització de la sanitat pública catalana.

Cabayol va reflexionar sobre la situació social actual, amb el marc de la salut i el periodisme de fons. Així, sobre el tema de la salut pública va fer especial èmfasi en la corrupció que l’envolta, posant com a exemples els hospitals de la costa del Maresme i l’hospital de Sant Pau, i en la progressiva privatització a la qual està sent sotmesa la salut pública catalana. Cabayol va defensar que la solució contra aquests fets passa per la denúncia, l’organització i la mobilització ciutadana.

El director de SICOM també aprofità per advertir que la tasca del periodista d’informar i denunciar les injustícies que es produeixen és cada dia més difícil. Cabayol ho atribueix als controls que els mitjans de comunicació pateixen a través de pressions de l’accionariat i de les empreses que paguen la publicitat, a més del deute que pateixen. Segons el director de la ONG, això provoca una gradual desinformació de la societat i impossibilita que els mitjans de comunicació compleixin la seva funció de fomentar el debat democràtic.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Josep Cabayol amb la coordinadora d'AJ i diputada, Lorena Vicioso.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA