www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
El PEE preocupat per la victòria de la dreta a les eleccions presidencials a Xipre
El Partit de l'Esquerra Europea es compromet a seguir lluitant amb AKEL "pels drets dels xipriotes en una Europa dels pobles, per la pau i la seguretat a la regió i per la reunificació de l'illa"
Dilluns, 25 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Nics Anastasiades (DYSI) ha estat elegit president de la República de Xipre amb el 57,5​​% dels vots, front el 42,52% obtingut per Stavros Males, el candidat de l'esquerra amb el suport del partit AKEL, membre observador al Partit de l’Esquerra Europea (PEE).

El PEE mostrem la nostra gran preocupació per l'elecció d'un president de dretes, un ‘home de confiança’ dels líders europeus, al capdavant de la República de Xipre. La seva manca de visió clara en contra de l'ocupació militar del nord del país per part de la pro OTAN Turquia, en una posició geopolítica molt tensa, així com la seva submissió als mandats de la Troika són molt preocupants. Després del descobriment l'any passat d'un jaciment de gas natural de gran magnitud, la victòria d'una dreta al servei dels empresaris és una amenaça a la sobirania energètica del poble de Xipre i al desenvolupament econòmic del país.

Pel que fa al candidat de l’esquerra xipriota, Stavros Males, ha aconseguit un resultat ben significatiu, malgrat el xantatge dels ministres de Finances de la zona euro, pel que fa al ‘rescat’ i a que no hi ha hagut indicacions de votar-lo per part per la Democràcia Social (EDEK) en la segona ronda. Una majoria dels votants, però, han decidit l'opció de votar Males, el que obligarà a una oposició xipriota que ha de ser fortament mobilitzada per protegir el saqueig del país.

El PEE dóna la benvinguda al president sortint, el comunista Demetris Christofias, qui va fer tot el possible davant la crisi, per protegir els drets socials i la sobirania del poble de Xipre.

Amb AKEL, el PEE seguirà lluitant en aquest context, pels drets dels xipriotes en una Europa dels pobles, per la pau i la seguretat a la regió, per la reunificació de l'illa.

Partit de l'Esquerra Europea

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA