www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet demana a Menorca la intermediació del Govern en el conflicte d'Iberia per evitar “la desaparició d’una companyia aèria de referència”.
El diputat de L'Esquerra Plural ofereix una roda de premsa amb el coordinador d'EM-EU, Juanmi Gomila, qui confia en què defensarà al Congrés les demandes dels col·lectius insulars perquè “Menorca està molt mal representada per fet o per omissió”, en referència als diputats de PP i PSOE
Dimarts, 26 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA i diputat de L’Esquerra Plural al Congrés, Joan Josep Nuet, va oferir ahir a Menorca una roda de premsa juntament amb Juanmi Gomila, coordinador d’Esquerra de Menorca -Esquerra Unida.

Amb un debat sobre l’estat de la nació encara recent, Nuet va carregar contra el PP per haver aplicat “unes receptes encara pitjors que les del PSOE”. Segons va dir el diputat, en un any han empitjorat tots els registres: atur, corrupció, confiança en els polítics... I per tot això L’Esquerra Plural ha demanat la dimissió del president del Govern espanyol i la celebració d’eleccions anticipades, que han de permetre “una alternativa real i possible”. Aquesta alternativa, en paraules de Nuet, és “un canvi de veritat, no un simple canvi cosmètic, per desenvolupar polítiques de futur”. I va deixar clar que Esquerra Unida no pretén monopolitzar aquesta alternativa, sinó que vol ser “la veu del carrer” i fer possible “una nova manera de fer política” per a donar pas a una democràcia més participativa.

Arran de la reunió que van mantenir els dos dirigents polítics català i menorquí a l’aeroport amb el comitè d’empresa d’Iberia, Nuet va valorar que si es duu a terme l’ERO anunciat suposarà “la desaparició d’una companyia aèria de referència”. En opinió del diputat de L’Esquerra Plural, el Govern espanyol podria aturar l’ERO i fer d’intermediari perquè no es perdin 6.000 llocs de treball, més de 160 a Menorca, entre directes i indirectes. Nuet va denunciar així mateix que els successius governs han aplicat polítiques errònies pel que fa a Iberia i s’ha preguntat qui hi ha sortit guanyant, perquè “l’Estat espanyol i els usuaris no n’han tret cap profit”. En aquest sentit, el dirigent d’EUiA ha defensat que el transport hauria d’estar més ben controlat  per l’estat per evitar casos com el de Menorca, on aquest és un sector clau en l’economia insular i en la vida quotidiana dels menorquins i les menorquines i amb l’ERO es pot impedir la recuperació econòmica de l’illa.

El diputat d’esquerres català va aprofitar la trobada amb els mitjans menorquins per denunciar que els diputats de les Illes Balears són dels més inactius del Congrés, fins el punt que el PP controla els seus diputats i les preguntes que poden fer al Govern. “El resultat és que en fan poques  i si les fan són irrellevants”, va dir Nuet afegint que “els diputats del PP estan fermats de peus i mans i no defensen els interessos de les persones que els van votar”.

Per la seva banda, Juanmi Gomila va anunciar que EU ha demanat la dimissió del diputat ‘popular’ Grau, perquè “no hi ha cap constància de la seva feina feta al Congrés, excepte quan segueix les directrius del seu partit”. “Ni de Grau ni del socialista Gasulla es coneixen propostes concretes i referides a Menorca sobre transport aeri, aigua...”, va insistir Gomila afirmant que “Menorca està molt mal representada per fet o per omissió”.

Finalment, a la pregunta dels mitjans sobre els darrers casos sobre espionatge, Nuet va respondre que representen “un fracàs de la política i una demostració que la transparència ha fracassat, si aquesta fos l’adequada no faria falta investigar les activitats privades dels càrrecs polítics”. Nuet ha reclamat en conseqüència “lleis de transparència del segle XXI, un codi ètic assumit per tothom i que la justícia actuï amb independència sempre que sigui necessari”. 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El diputat de L'Esquerra Plural, Joan Josep Nuet, en roda de premsa amb el coordinador d'Esquerra de Menorca-Esquerra Unida, Juanmi Gomila.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA