www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Herrera a Artur Mas: "La ciutadania ja no tolera els discursos buits que diuen una cosa i en fan una altra"
El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA demana al president de la Generalitat que doni explicacions i assumeixi responsabilitats polítiques pels casos de corrupció de CiU i l'emplaça a votar mesures
Dimecres, 27 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha felicitat avui al president de la Generalitat per venir al Parlament amb propostes concretes en el marc de la compareixença que ha fet avui en el ple de la cambra catalana. "Me n'alegro que porti propostes concretes encara que siguin aquelles que fa poc temps encara va votar en contra", ha dit Herrera al president al mateix temps que ha lamentat que no les fessin "quan ho vam proposar en el Congrés i que ja hauríem pogut condemnar a persones imputades".

"La pregunta és: les propostes que estem fent ara les votaran o ens diran que és oportunisme?", ha demanat Herrera al president alhora que li ha advertit que "la ciutadania ja no tolera els discursos buits que diuen una cosa i en fan una altra". Per això Herrera li ha recriminat que avui fem un "debat atípic perquè el que vostè proposa no es vota". I en aquest sentit l'ha emplaçat a votar les propostes que demà es debatran en el marc de la moció que ICV-EUiA defensarà en aquest mateix ple amb mesures per lluita contra la corrupció. "No siguin tant previsibles en la seva gesticulació i no ens diguin aquest cop que les propostes són oportunistes", ha demanat una altra vegada Herrera al president.

Amb tot, Herrera ha posat al president un requisit per tenir autoritat davant la ciutadania per parlar de lluita contra la corrupció. I en aquest sentit li ha demanat de "respondre i assumir responsabilitats polítiques" pels casos de corrupció que afecten a la seva federació. "No seran les lleis ni els acords entre tots el que faci que vostès recuperin la credibilitat davant la ciutadania", ha dit Herrera que li ha exigit que els "afectats per casos de corrupció han de plegar i és la seva consciència la que ha de determinar en quin moment pleguen".

Herrera ha recordat a Artur Mas que vostè "és el president de la Generalitat i el president de CiU, una federació afectada per casos de corrupció" i en aquesta línia li ha dit que "podem fer cimeres i cimeretes però vostè ha de fer net i assumir responsabilitats pel cas Palau, pel cas de les ITV i per la vinculació de la màfia Russa amb l'Ajuntament de Lloret i no acceptem que intenti externalitzar responsabilitats". Herrera també ha carregat contra la intervenció del diputat del PP, Enric Millo, per la vinculació del partit liderat per Mariano Rajoy amb casos de corrupció i presumpte finançament irregular en el cas Bárcenas.

Herrera ha plantejat propostes al president en tres blocs: democràcia econòmica, democràcia participativa i democràcia deliberativa. I en aquest sentit li ha demanat si esta o no disposat a posar-les en funcionament. "Si o no. Està disposat que els corruptors no puguin contractar amb l'administració pública? Que no es condonin deutes dels partits polítics? Que els condemnats per finançament irregular deixin de rebre finançament públic?", ha plantejat Herrera al president al mateix temps que n'hi ha plantejat d'altres com per exemple "prohibir per llei els indults en casos de corrupció i a comprometre's a que no els demanaran en cas que afectin a membres del seu partit".

Per això Herrera ha demanat al president que adopti també totes les mesures que els organismes de control als que ell mateix va convocar a les dues cimeres li han fet arribar per mitjà dels respectius documents.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Herrera durant la seva intervenció al Ple del Parlament en nom del grup d'ICV-EUiA

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA