www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Alternativa Jove dóna suport a la vaga d’estudiants del 28F en defensa de la universitat pública
Els i les Joves d'EUiA rebutgen la LOMCE i la Reforma del Sistema Universitari dissenyats pel ministre Wert
Dimecres, 27 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Fa ja un temps que coneixem les intencions de desmuntatge de tot el sistema educatiu a l’Estat espanyol i Catalunya. Aquestes intencions es troben traduïdes en dos projectes de llei dissenyats per l’actual ministre d’Educació, José Ignacio Wert; són la LOMCE i la Reforma del Sistema Universitari de la qual comencem a saber ja alguna cosa. En aquests dos projectes trobem els plans de Ministeri i Conselleria per avançar en la privatització del sistema públic d’Educació.

La jerarquització dels centres educatius, l’atac a l’inmersió lingüística, la dotació de finançament a centres privats que segreguen per sexe, l’establiment de revàlides són algunes de les mesures que han de fer de l’educació pública una carrera d’obstacles de caràcter econòmic deixant sense oportunitats a centenars de milers de joves. Per la seva part la reforma de la que anem coneixent cada cop més detalls apunta a una total privatització del sistema universitari, en la vessant docent i investigadora. La reforma apunta a dues grans línies, l’atac a la universalitat de l’educació superior i l’abolició de la feble democràcia de les universitats espanyoles. A tot això cal sumar-li les successives retallades a les partides pressupostàries d’educació i universitats, i el degoteig constant d’acomiadaments i no renovacions de contractes al professorat que redueixen encara més la qualitat de l’educació. 

Tots els projectes i informacions que van sorgint de fonts del Ministeri i la Conselleria d’Educació apunten a un desmantellament del sistema públic d’educació a tots els nivells, en favor de interessos privats representats en centres educatius concertats i privats, grans empreses i entitats financeres.

Des d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA ens oposem a totes aquestes reformes i a la concepció i interessos que les motiven amb la intenció de fer-nos pagar un deute que no és nostre. Apostem per un sistema educatiu públic, universal, de qualitat, i al servei de les classes populars, que tingui com a objectiu la generació de coneixement i la constitució de ciutadans i ciutadanes crítiques. 

Per tot això mostrem el nostre suport i adhesió a totes les mobilitzacions prèvies a la jornada de vaga i la manifestació convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) per al 28 de debrer en defensa d’un sistema públic d’educació al servei de la societat.

28F, l’educació és de tothom, el deute és vostre: no devem, no paguem!

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Manifestació de la PUDUP a Barcelona, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA