www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Itàlia: la crisi política no cau del cel
El Partit de l’Esquerra Europea diu que la solució al problema democràtic no passa per una reforma institucional que faci el país "governable", sinó en l'aparició de pràctiques polítiques que afavoreixin la participació ciutadana
Dijous, 28 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Amb una cambra majoritàriament al centre-esquerra i un Senat a la dreta, cap força política ‘tradicional’,  ni el PD de Bersani,  ni la coalició de Berlusconi, són en condicions de governar Itàlia. La llista centrista del tecnòcrata Mario Monti, avalat per les dues primeres forces quan era primer ministre, ha estat literalment escombrada. Una quarta part dels votants s’ha girat cap al vot a Beppe Grillo, contestatari i anti-polític.

La crisi política a Itàlia és profunda. No cau del cel. Els principals culpables són els partits que van donar suport a l'establiment d'un govern de tècnics encarregats de l'aplicació de l'austeritat imposada per la Troika. Aquest cop d'Estat, les seves conseqüències socials dramàtiques, els negocis de la corrupció i la negació total de la democràcia han generat una gran ira popular, que s’ha reflectit, malauradament amb el vot a Grillo, i no a la llista de Revolució Civil, l’única capaç de portar una alternativa social, ètica i democràtica.

Tanmateix, el missatge del poble italià ha de ser escoltat. El nou govern no ha de continuar amb les polítiques d'austeritat. La solució al problema democràtic no es troba en una reforma institucional que faci el país "governable", sinó en l'aparició de pràctiques polítiques que afavoreixin la promoció de la participació ciutadana.

El Partit de l’Esquerra Europea manté la seva solidaritat indestructible amb la llista Revolució Civil, el seu candidat Antonio Ingroia, així com amb Refundació Comunista i el Partit dels Comunistes Italians, membre i observador, respectivament, del PEE. Així mateix, elogia la seva valent campanya en una situació difícil d'ignorància informativa.

Partit de l'Esquerra Europea


Imprimir compartir, comunitats virtuals
L'italià Antonio Ingroia, candidat de Revolució Civil.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA