www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA per un canvi de govern a Vilanova i la Geltrú i la transformació radical del municipi
Comunicat de la formació local davant la crisi de governabilitat: "És la ciutadania la que està intentant pal·liar problemes com l’atur, els desnonaments i la falta de recursos per alimentar-se, mitjançant xarxes solidàries i la mobilització, perquè no tenen cap tipus de suport per part de l’Ajuntament"
Dijous, 28 de febrer de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


L’assemblea local d’Esquerra Unida i Alternativa de Vilanova i la Geltrú, analitzant la situació política que viu el municipi, amb una crisi de governabilitat derivada de l’actitud i de l’obra del govern municipal, pren la següent posició:

1. EUiA, pel nostre perfil marcadament d’esquerres i unitari, apostem per un govern d’esquerres al municipi. Tot i això, la crisi del sistema polític i la desafecció de la ciutadania cap a la política fan necessàries unes noves formes. Fent un repàs de l’obra de l’anterior govern, tot i que se’n remarquen aspectes positius, creiem que no és precisament un exemple d’aquestes noves formes que des de la nostra organització reivindiquem.

2. D’altra banda, la crisi del règim derivada de la crisi del sistema capitalista fa necessari, avui més que mai, un procés constituent per canviar de dalt a baix totes les estructures de poder. En l’actualitat aquestes estructures serveixen per protegir els interessos dels bancs i de les grans empreses, atacant sistemàticament a la classe treballadora i a les capes populars. A més, aquestes estructures estan subordinades a unes institucions gens democràtiques, com la Comissió Europea, el BCE o l’FMI, representants dels grans poders econòmics europeus i internacionals.

Per això la gent no se sent representada per les institucions ni pels partits polítics, perquè fan una política que va en contra de la majoria. Esquerra Unida i Alternativa creiem que cal canviar d’arrel les administracions, així com una ruptura amb el marc actual, obrint el camí cap a una democràcia real i profundament partici­pativa, també en l’escala local.

3. Aquesta tasca, entenem, no la pot fer cap organització d’esquerres per si sola, encara que tingui molts escons al Parlament o molts regidors a l’Ajuntament. Només un moviment que aplegui totes les expressions de resistència a les retallades en drets socials i laborals, i que aposti per una alternativa real a un sistema que no garanteix unes condicions de vida digna per a la majoria, pot acabar amb el patiment que la crisi del capitalisme està estenent sobre la classe treballadora i les capes populars.

4. Per això, l’assemblea local d’EUiA cridem a la unitat de la ciutadania i treballarem, des d’una posició humil, per a generar un moviment ciutadà unitari que superi la forma actual de fer política, molt llunyana a les aspiracions i a les necessitats de la majoria de la societat. Un moviment que faci a la ciutadania el subjecte real de la sobirania.

5. Finalment, l’assemblea local d’EUiA, volem fer incís en la despreocupació d’aquest govern pel que fa als problemes socials que viu el nostre municipi. Aquest govern no té iniciativa per solucionar problemes com l’atur, els desnonaments, etc., a banda que només presta atenció al problema del dèficit, privatitzant, retallant sous o no renovant contractes per quadrar els números. Creiem que amb el govern actual la situació econòmica i social empitjorarà molt més, tot i que pretenguin exposar una imatge d’un govern que busca inversions, que d’altra banda no acaben de ser creïbles o no es fonamenten en acords seriosos, o presten serveis tant limitats com un advocat que atendrà a les persones afectades per la hipoteca només nou hores a les setmana.

Ara mateix, a Vilanova i la Geltrú és la ciutadania la que està intentant pal·liar problemes com l’atur, els desnonaments i la falta de recursos per alimentar-se, mitjançant xarxes solidàries i la mobilització, perquè no tenen cap tipus de suport per part de l’Ajuntament. Ara mateix, Vilanova no té un projecte de reactivació econòmica més enllà de projectes.

6. Esquerra Unida i Alternativa creiem que aquesta situació ha de canviar. I per fer-ho calen canvis radicals, una transformació completa del municipi i del seu Ajuntament, i no gestos o propostes pal·liatives.

EUiA de Vilanova i la Geltrú


Imprimir compartir, comunitats virtuals

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA