www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
#tempsdelluita pels drets de les dones
Manifest de l'Àrea de les Dones d'EUiA en motiu del 8 de Març
Divendres, 08 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Aquest 8 de Març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, les dones d'EUiA reivindiquem la necessitat d'una regeneració democràtica al nostre país, que superi l'actual monarquia parlamentària representativa, sense separació real del poders i on la ciutadania només és consultada un cop cada 4 anys per legitimar el bipartidisme. No hi ha democràcia amb corrupció i no hi haurà democràcia real fins que les dones i les nostres demandes no participem en peu d'igualtat en el sistema democràtic. És #tempsdelluita per un procés constituent que ens inclogui a totes.

Amb la crisi com a coartada, les retallades en despesa pública estan recaient especialment sobre les esquenes de les dones: com a principals usuàries del serveis públics, com a treballadores, que veiem empitjorar dia rere dia les nostres condicions laborals, i com a ciutadanes que assumim majoritàriament la cura de les persones que els serveis públics deixen d'atendre: la cura de la salut, l'educació, els serveis socials...

A més, les retallades ens afecten de manera especial quan incideixen en la lluita contra les conseqüències de les desigualtats existents: per això seguim reivindicant polítiques d'igualtat i #tempsdelluita contra les violències masclistes. No renunciem al desplegament d'un estat de benestar i d'unes polítiques públiques que posin els drets i les necessitats de les persones per sobre dels interessos econòmics i les directrius europees d'austeritat.

Els atacs al dret a decidir sobre el nostre cos i, en conseqüència, sobre el nostre projecte de vida, deriven d'una contrareforma ideològica: amb l'excusa de la crisi, el fonamentalisme catòlic vol acabar amb els nostres drets sexuals i reproductius, conquerits en dècades de lluites feministes. En ple segle XXI hem de seguir reivindicant l'avortament lliure i gratuït: no consentirem fer ni un pas enrere en el dret a l'avortament; encara és #tempsdelluita pels drets sexuals i reproductius.

Des d’EUiA cridem a participar als actes en motiu del 8 de març i a la manifestació de divendres a Barcelona, que sortirà a les 18.30h de la plaça Universitat.

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
La responsable de Solidaritat d'EUiA, Àngels Tomás, i la responsable de l'Àrea de les Dones de la formació, Adriana Sabaté, a la manifestació del 8 de Març a Barcelona.

El coordinador d'EUiA, Joan Josep Nuet, a la manifestació del Dia de la Dona Treballadora amb la responsable d'Internacional, Mireia Rovira, i Alba Blanco, de la Fundació L'Alternativa.


 Documents relacionats
Descargar
Dilluns, 04 de març de 2013

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA