www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena trasllada el suport d'ICV-EUiA a la Plataforma Sindical Unitària de l'administració pública
El portaveu adjunt del grup parlamentari roig i verd diu que “és indigne anunciar retallades salarials als treballadors públics" quan el govern de CiU "encara no ha tingut ni la decència de presentar el Pressupost pel 2013”
Dimarts, 05 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Els diputats d’ICV-EUiA Joan Mena i Marc Vidal han mantingut avui una trobada amb la Plataforma Sindical Unitària, integrada per 15 sindicats amb representació a l'administració pública en àmbits generals i temàtics.

La Plataforma ha traslladat al portaveu adjunt del grup roig i verd i al diputat per Girona la difícil situació que es viuen els empleats públics i els seus representants a l'àmbit de l'administració i, en concret, la negociació fallida amb el govern de CiU després que s'hagi confirmat una nova retallada en les condicions laborals dels treballadors públics. La Plataforma Sindical Unitària ha mostrat la seva preocupació pel desmantellament dels serveis que s’està duent a terme amb polítiques de privatització que suposen pèrdues de serveis, de drets i més precarització. Els representants sindicals denuncien que els drets s'estan convertint en negocis i reclamen cercar equilibris per la via de les rendes del capital i no per les rendes del treball.

Per la seva part, el diputat Joan Mena ha compartit amb els sindicalistes que el govern ataca els serveis públics del país a través de les condicions laborals dels seus treballadors. “Al darrera hi ha una clara voluntat ideològica d'afeblir tot allò que és públic per garantir un negoci als seus amics”, ha acusat Mena.

Per al portaveu adjunt d’ICV-EUiA “no és de rebut que, un any més, el pes d'aquesta crisi que és una estafa torni a caure sobre les esquenes dels de sempre, dels treballadors públics”. Així, ha assegurat als membres de la plataforma sindical que la coalició “seguirem batallant per evitar l'atac als serveis públics a través de les condicions laborals dels treballadors públics” i ha donat tot el suport a la manifestació unitària convocada aquest diumenge a les 12 del migdia a Barcelona, on seran els diputats i diputades d’ICV-EUiA, entre ells Mena mateix.

“No pot haver-hi construcció nacional de Catalunya sense que hi hagi paral·lelament construcció social”, ha declarat el portaveu adjunt roig i verd afegint que “sense uns serveis públics de qualitat i uns treballadors públics amb condicions òptimes tampoc no hi ha construcció social”.

Per a Mena les polítiques laborals i socials impulsades pel govern de CiU “generen cada cop més desigualtats” i ha conclòs que “és indigne anunciar retallades salarials als treballadors públics quan encara no han tingut ni la decència de presentar el Pressupost per a l'exercici vinent”.

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Mena al faristol del Parlament.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA