www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Els pobles d'Europa units contra l'austeritat
Crida del Partit de l'Esquerra Europea en suport a la mobilització convocada pels sindicats i moviments socials coincidint amb la Cimera Europea, els dies 14 i 15 de març
Dimecres, 06 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Amb motiu de la Cimera Europea prevista pels dies 14 i 15 març, el Partit de l'Esquerra Europea (PEE) dóna suport i participarà en les accions i mobilitzacions arreu d’Europa, com també participarà en la mobilització europea contra l'austeritat organitzada per la Confederació Europea de Sindicats (CES) a Brussel·les el 14 de març.

El missatge de totes les mobilitzacions que tindran lloc a Europa és comú: Prou d'austeritat! Les polítiques d'austeritat que estan impulsant les economies a la recessió, a les retallades en la despesa social i a crear les condicions d'una nova harmonització a Europa: l'harmonització de la destrucció social i de la catàstrofe humanitària, com la que els països del sud enfronten ja avui en dia.

L'orientació actual de la Unió Europea és perillosa ja que se segueix el mateix camí en diversos països i ha de ser revertida.

El PEE lluita per un canvi de direcció de la Unió Europea. En aquest sentit proposa:

Desenvolupament d'eines productives i de serveis públics per a crear llocs de treball, serveis de qualitat i una producció alternativa.

El control públic i democràtic dels bancs i la moneda, la revisió dels estatuts i les tasques del BCE.

El respecte a la sobirania popular i el reequilibri de poder dins de la UE, a favor dels parlaments nacionals i el Parlament Europeu.

L'harmonització de les normes socials per dalt, a manera d'exemple: un salari mínim europeu.

El PEE subratlla la importància de treballar tots junts en unitat contra l'austeritat, per tal de fer un moviment popular sense precedents, de construir sobre les idees transformadores.

El PEE dóna suport a les crides realitzades pels sindicats i els moviments socials i a les crides a tot el món a l'altura d'aquest desafiament històric.

Partit de l'Esquerra Europea

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Acció d'EUiA en defensa de l'Europa social, amb el coordinador general, JJ Nuet, Toni Barbarà i Àngels Tomás, membres del secretariat del PEE, i a l'extrem dret de la pancarta la responsable d'Internacional, Mireia Rovira, i Lorena Vicioso, coordinadora d'AJ.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA