www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
"Hugo Chávez ha estat un exemple per tota Amèrica Llatina"
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, i la responsable d'Internacional, Mireia Rovira, fan arribar el condol de la formació al consolat de la República Bolivariana de Veneçuela a Barcelona
Dimecres, 06 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Esquerra Unida i Alternativa ha traslladat a la família d’Hugo Chávez i al poble de Veneçuela el més sincer condol per la mort del president de la República Bolivariana de Veneçuela.

En la carta que han fet arribar avui a la cònsol Gloria Román, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, i la responsable d’Internacional de la formació, Mireia Rovira, lloen la figura del president Chávez que consideren “ha estat crucial no solament pel despertar de Veneçuela i el seu camí cap a la emancipació, sinó que ha estat un exemple per a tota Amèrica Llatina”.

Per als representants d’EUiA, durant els 14 anys de presidència de Chávez el seu país ha assolit grans avenços socials, garantint l’accés de la població a la sanitat i a l’educació. La política de redistribució de la riquesa del seu govern ha aconseguit que hagi passat de tenir un 76% de pobresa l’any 1996, a un 23% l’any 2010. I quant a la pobresa extrema s’ha passat d’un 40% l’any 1996 a un 7,3 l’any 2010.

En la seva missiva Nuet i Rovira no obliden l’intent de cop d’estat que va patir l’11 d’abril de l’any 2002, “com l’oposició veneçolana es va desemmascarar” i com gràcies a la mobilització popular Chávez recuperà el poder que havia guanyat a les urnes. L’ampli suport rebut a cada votació va fer que guanyés amb clara diferència totes les eleccions presidencials, la darrera la de l’any 2012, amb més del 54% de vots per la seva candidatura.

Finalment, els dirigents d’EUiA es mostren convençuts que la revolució bolivariana continuarà amb el suport del poble veneçolà i asseguren que “la figura del comandant Chávez passarà a la història com un líder que tornà la dignitat al seu poble i inicià un canvi profund en la geopolítica, posicionant Amèrica Llatina com a model alternatiu a les polítiques neoliberals”.

 

 

 

 

 

 

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El president de la República Bolivariana de Veneçuela, Hugo Chávez.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA