www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA a la reunió del Grup d'Educació del Partit de l'Esquerra Europea
Joan Mena i Fabricio Gili presenten el seu document 'Structure Education Systems' publicat per l’EURYDICE
Dijous, 07 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El Grup d'Educació del Partit de l'Esquerra Europea (PEE) es va reunir a París el cap de setmana passat. A la trobada van participar-hi la coordinadora del Grup d'Educació, la suïssa Sonja Crivelli, i representants del Bloco d'Esquerda de Portugal, de Die Linke d’Alemanya, de Suomen Kommunistinen Puolue de Finlàndia, del Partit Comunista Francès, del Partit Comunista de Bèlgica, del Kommunistische Partei Österreichs d’Àustria i els companys Joan Mena i Fabricio Gili, del sector d’Educació d’EUiA.

A l’inici de la reunió es va fer un repàs de les activitats fetes durant l'any 2012: a Barcelona, ​​a l'octubre, es van celebrar les jornades del PEE sobre ‘L'Europa de les desigualtats’, a Viena, també a l'octubre, va tenir lloc el congrés Education for a Society of Solidarity, i a Milà, el 10 de novembre, un seminari sobre l'escola pública. El Grup d'Educació del PEE va confeccionar sengles documents per aquestes trobades: Public education in danger. Distraint of the market on School and the other public services (per Sonja Crivelli), Education in Europe (per Sonja Crivelli), The Consequences of the Crisi on Greek Education (Sissy Velissariou, de Syriza) i L'Evoluzione dei Sistemi educativi in ​​Europa (per Sonja Crivelli).

Així mateix, es va analitzar el document publicat per l’EURYDICE (Structure Education Systems), elaborat pels companys Fabricio Gili i Joan Mena, fent èmfasi pel que fa a l'obligatorietat de l'educació en els diferents sistemes educatius dels països que composen la Unió Europea. Aquesta anàlisi va donar lloc a un enriquidor debat sobre com volem que sigui la nostra educació. El responsable d’Educació d’EUiA i diputat, Joan Mena, va informar sobre un pròxim seminari a Barcelona on s'abordarà ‘L'Educació al llarg de la vida’. A més es va tractar el tema de l’autonomia de gestió de les institucions educatives.

Finalment, es van plantejar diferents projectes a futur com l'elaboració d'un document sobre educació 0-3 i escoles bressol i la realització d'una universitat d'estiu al juliol d'aquest any, que en principi s’organitzaria Lisboa.

La pròxima reunió del grup d’Educació de cara al pròxim Congrés del PEE es realitzarà a Madrid, el desembre de 2013.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Fabricio Gili, Joan Mena, responsable d'Educació d'EUiA, i Remei Gómez, responsable d'Organització del sector.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA