www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena: “L’escola pública és l'única eina que permet la cohesió social en un moment de greus desigualtats”
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA presentarà una moció al Ple de demà per evitar el tancament d’escoles públiques i línies de P3 i no “obrir les portes a la fractura social”
Dimarts, 12 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


En el Ple del Parlament de demà dimecres, ICV-EUiA presentarà una moció subsegüent a la interpel·lació que Joan Mena, portaveu adjunt del grup roig i verd, va fer al Ple passat sobre l'anunci de tancament de set escoles públiques i 63 línies de P3 a tot Catalunya. 

La moció analitza en primer lloc la situació concreta de cadascuna de les escoles públiques amenaçades de tancament. “Des d'ICV-EUiA tenim la voluntat de fer rectificar la consellera Rigau en aquesta intenció”, ha assegurat Mena, portaveu de la coalició en la Comissió d’Ensenyament i Universitat. “En un moment de greus diferències i desigualtats socials com l’actual, l'escola pública és l'única eina que permet la cohesió social al nostre país”, ha continuat el diputat. Per això ha avisat que “tancar una escola pública és obrir les portes a les desigualtats i a la fractura social”, emplaçant la consellera Rigau a no ser-ne “còmplice”. 

A la moció, ICV-EUiA també demana que no es tanqui cap línia de P3 a l'escola pública mentre hi hagi una despesa de gairebé 20 milions d'euros en escoles privades d'elit “de l'Opus Dei, que segreguen per sexes i anteposen els interessos econòmics als pedagògics”, ha denunciat Mena. També considera que “sota el fals argument de la davallada demogràfica a Catalunya, el govern de CiU pretén mantenir els privilegis de les escoles que no actuen de forma democràtica, ja que separen per sexes i alliçonen religiosament”. 

D’altra banda, el diputat roig i verd ha volgut encoratjar a les AMPAs de les set escoles amenaçades de tancament: “Estan duent a terme una intensa mobilització per a evitar-ho, amb tancades incloses durant aquest cap de setmana, i els hi reiterem que tenen tot el suport del nostre grup parlamentari”, ha declarat Mena. 

Per acabar, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha remarcat que en el Ple de demà “el govern de CiU tindrà l’oportunitat de demostrar si de debò es creu la cimera social que el president Mas ha avançat que convocarà”, tot i que Mena tem el rebuig de la moció per evitar el tancament d'escoles. “Si no accepten la moció ens estaran confirmant que aquesta cimera només la fan de cara la galeria, sense una voluntat real d'evitar la fractura social a Catalunya”. Si això és així, el diputat d’ICV-EUiA ha assegurat: “el nostre grup actuarem en conseqüència”. 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El diputat Joan Mena al faristol del Parlament.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA