www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet i Meyer alerten sobre la “insistent campanya d’assetjament a la República de Cuba encapçalada per la dreta més recalcitrant del nostre país”
El portaveu d’Exteriors de L’Esquerra Plural en el Congrés i l’eurodiputat i responsable d’Internacional d’IU assenyalen també que casos com la desautorització del ministre García-Margallo a les últimes declaracions d’Esperanza Aguirre sobre el ‘cas Carromero’ impliquen “una sensació de ridícul i un dany a la ‘Marca Espanya’ que tant agrada citar al PP”
Dimecres, 13 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El diputat i portaveu de l’Esquerra Plural en la Comissió d’Afers Exteriors del Congrés, Joan Josep Nuet, juntament amb l’eurodiputat i secretari executiu de Política Internacional d’aquesta formació, Willy Meyer, han avisat de la “insistent campanya d’assetjament a la República de Cuba encapçalada per la dreta més recalcitrant del nostre país, que en cap cas és exemple de qualitat democràtica i que ni tan se val ha reconegut els crims del franquisme”.

Aquesta valoració dels dirigents d’EUiA i IU es produeix després de les reunions mantingudes en el Congrés entre el president del Govern, Mariano Rajoy, el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, i les formacions polítiques de la dreta, juntament amb el Grup Socialista, amb una representació de les denominades ‘Dames de Blanc’ cubanes.

Per a Nuet, “des del partit que sosté al Govern s’ha volgut traslladar el fals missatge de què en la trobada hi haurien estat tots els grups parlamentaris a excepció del d’IU, ICV-EUiA, CHA: L’Esquerra Plural, quan la veritat és que en aquesta trobada hi han estat exclusivament els diputats de la dreta, al grup dels quals s’hi ha afegit el parlamentari socialista Juan Moscoso”.    

A propòsit de la gira de les ‘Dames de Blanc’ per Espanya, ja va sorgir la polèmica dilluns quan en un dels seus actes públics la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, va citar el cas d’Ángel Carromero, el dirigent de ‘Nuevas Generaciones’ condemnat a quatre anys de presó per la mort en accident de cotxe dels opositors cubans Oswaldo Payá i Harold Cepero. “No hi ha hagut justícia en aquest cas. És intolerable la quantitat d’irregularitats judicials que s’han comès”, va declarar Aguirre.

Sobre aquest mateix afer, José Manuel García-Margallo ha desautoritzat aquestes valoracions de la seva companya de partit i ha aconsellat a Carromero que, en el cas que tingui alguna evidència nova sobre l’accident, acudeixi als tribunals. “El Govern ha treballat amb els telegrames que va rebre de l’Ambaixada i amb el memoràndum d’enteniment que va firmar el cònsol d’Espanya amb el consentiment i l’acceptació del senyor Carromero”, ha detallat el ministre d’Exteriors.

Joan Josep Nuet i Willy Meyer assenyalen el “dany que es fa a la denominada ‘Marca Espanya’, que tant agrada citar al PP, i la sensació de ridícul que comporten aquest tipus de contradiccions polítiques en el partit de govern de cara a la nostra imatge exterior. Aquests tems tenen gran repercussió entre els 33 països que composen la Comunitat d’Estats Llatinoamericans i Caribenys (Celac), la presidència de la qual ostenta la República de Cuba des del mes de gener passat, on estan perfectament informats de la realitat dels fets produïts i de les maniobres del PP”.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Als extrems de la taula, Meyer i Nuet, en una roda de premsa amb Cayo Lara i la diputada valenciana Marina Albiol.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA