www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA participarà a la jornada de treball de càrrecs electes d’IU sobre la reforma de la Llei de Bases de Règim Local
L'alcalde d'Altafulla i regidors d'ICV-EUiA-EPM de Gavà, El Prat i Mollet hi traslladaran la crida a la unitat d’acció del municipalisme català que ha fet la coalició per combatre les imposicions sobre el món local que significarà la reforma del PP
Dijous, 14 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El pròxim dissabte, 16 de març, Izquierda Unida celebrarà una jornada de treball de càrrecs públics per analitzar la reforma de la Llei de Bases de Règim Local proposada pel govern central i plantejar alternatives. EUiA, com a referent d’IU a Catalunya, hi participarà amb la seva pròpia delegació, integrada per l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso (Alternativa Altafulla-EPM), la regidora de govern d’ICV-EUiA de Gavà (Baix Llobregat), Emma Blanco, el també regidor de govern de la coalició al Prat de Llobregat, David Vicioso, i el regidor d’ICV-EUiA a l’oposició a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, Antonio López.

Pel que fa a aquesta llei, la coalició ICV-EUiA-EPM ja s’ha reunit en les darreres setmanes per reclamar la unitat d’acció del municipalisme català per tal de combatre les imposicions sobre el món local que significarà la reforma que impulsa el PP a l’Estat espanyol. La coalició roig i verda considera que aquesta llei suposa una regressió sense precedents pel món local i que hipotecarà el futur dels ajuntaments de Catalunya i d’arreu de l’Estat, ja que “compromet i posa en perill la qualitat de vida i els drets socials bàsics de la ciutadania que estan prestant els ajuntaments”.

Segons han manifestat varis càrrecs públics d’ICV-EUiA, com la responsable de Política Municipal d’EUiA i regidora de Barcelona, Isabel Ribas, aquesta reforma del PP pretén imposar un model municipal de tutela a partir de la Llei d’Estabilitat i empeny a la privatització de molts serveis públics, en una clara estratègia d'anar laminant l'estat del benestar que avui també representen els ajuntaments. La reforma dificulta especialment la garantia dels serveis públics en els municipis més petits, la qual situarà ciutadans de primera i ciutadans de segona en funció del lloc de residència, segons la coalició. 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Reunió d'alcaldes i regidors i regidores d'ICV-EUiA-EPM, entre ells Jose Montero, batlle de Montornès, i Isabel Ribas, regidora de Barcelona.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA