www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
El Tribunal Europeu dictamina la il·legalitat dels desnonaments per vulnerar els drets fonamentals de les persones
EUiA celebra la decisió i la considera "part substancial del fonament de Dret que ha de recolzar les propostes de la ILP impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca"
Divendres, 15 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha donat la raó a Mohamed Aziz. La sentència apunta que la normativa que regula a l’Estat espanyol els procediments d’execució hipotecària és il·legal, ja que no garanteix els drets fonamentals de les persones, especialment el dret a la defensa dels afectats. Dictat d’obligada integració a la legislació espanyola, obre la possibilitat a que els jutges puguin actuar d’ofici per tal d’aturar de forma cautelar un procediment de desnonament, al·legant indefensió davant clàusules abusives en el contracte hipotecari.

La sentència obliga a posar en valor l’exigència de la retroactivitat en la dació en pagament, doncs al considerar il·legals els procediments d’execució hipotecària, la conseqüent possible nul·litat dels mateixos l’estaria fent explícita. Ara més que mai es fa insostenible que una persona sigui condemnada a pagar un deute perpetu derivat d’un procés il·legal.

Com l’aprovació a tràmit parlamentari de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) el 13 de febrer passat, el dictamen del Tribunal de Justícia de la UE només pot ser interpretat com una victòria de la mobilització popular que, després de construir una nova legitimitat, construeix ara una nova legalitat.

EUiA reiterem el nostre suport a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i posem el conjunt de l’afiliació al servei de la campanya de pressió per a l’assumpció estricta dels diferents punts de la ILP, que sens dubte exigiran un nou impuls de la mobilització i l’empoderament popular.

Àrea d’Habitatge d’EUiA

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Manifestació de la PAH a Barcelona.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA