www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet a la Conferència d'EUiA: "Apostem per una nova política liderada per l’esquerra amb la transparència i l’ètica en primera línia"
La formació, que ha retransmès la jornada via streaming, ha aprovat avui en el centre cívic La Sedeta un Codi Ètic i una Declaració Política per unanimitat i la Carta Financera amb 2 abstencions
Dissabte, 16 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


En el marc de la Conferència Política d’EUiA per l’aprovació d’un Codi Ètic i una Carta Financera, celebrada avui en el centre cívic La Sedeta, el coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, ha declarat que “per EUiA l’ètica i la política no són contradictòries ni van per camins diferents”. Així, ha explicat que la seva és aposta clara “per una nova política liderada per l’esquerra amb la transparència i l’ètica en primera línia, tal i com exigeix la ciutadania”.

Portar a terme les seves propostes polítiques ha estat sempre el compromís d’EUiA. “Nosaltres fem el que diem”, ha assegurat Nuet i per això s’inclouen dins d’aquesta “nova esquerra alternativa” que estan convençuts ha de liderar un procés de regeneració democràtica i confrontar amb “la vella política”. Perquè com ha dit el coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés: “alguns partits formen part més del problema que de la solució”.

Amb aquesta Conferència Política, EUiA vol donar un pas més en la seva obertura a la societat, als moviments socials i a la gent jove, que segons Nuet “s’estan polititzant de manera diferent als seus pares”. La seva celebració es va aprovar en la 6a Assemblea Nacional, ara fa 9 mesos, amb l’objectiu de debatre específicament sobre transparència amb el conjunt de l’afiliació per tal de “millorar, ampliar i aprofundir es nostres compromisos” al respecte, ha assenyalat Nuet.

Així, s’ha aprovat un Codi Ètic i una Carta Financera que fixen principis i actuacions davant la corrupció i el transfuguisme i barems màxims i mínims pel que fa als sous de càrrecs públics, dirigents polítics i personal de l’organització. En un web que EUiA presentarà pròximament farà públics els seus comptes i el que perceben els seus càrrecs.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Presentació del Codi Ètic d'EUiA a càrrec de Marisol Martínez, portaveu del grup municipal de la fomació a Sabadell.

Presentació de la Carta Finacera d'EUiA per part d'Ivan Nieto. A la mesa Àngels Tomás, Joan Josep Nuet, Marisol Martínez i Ramón Luque.

A la conferència d'EUiA han participat els membres del Consell Nacional, coordinadors/es d'assenmblees i responsables d'Organització i Finances.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA