www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
El Partit de l’Esquerra Europea denuncia el rescat bancari a Xipre
La representant d’AKEL, el partit comunista xipriota, celebra el rebuig del Parlament a una mesura que “condemnava la ciutadania”
Dimarts, 19 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El 15 de març passat, el nou govern conservador de Xipre va signar un acord amb la Troika en el context de "salvar" als bancs del país mitjançant l'aplicació d'un tipus d'impost als beneficis extres a tots els comptes bancaris.

Mentrestant, els bancs estan tancats fins dijous, a l'espera de l'aprovació del Parlament. Aquest impost completament il·legal s'ha aplicat en principi a tots els comptes bancaris a una taxa del 6,75% per als dipòsits de menys de 100.000 euros i un 9,9% per als de més de 100.000 euros, però la protesta i la reacció empresa podrà exigir la retirada de la mesura als comptes bancaris més baixos i augmentar els comptes fiscals anteriors.

No obstant això, atès el nombre d'escons al Parlament conservador lluny de la majoria, i la continuada protesta social, és poc probable que la mesura sigui aprovada.

El Partit de l'Esquerra Europea expressa el seu clar rebuig d'una mesura que tracta de salvar els bancs i que condemna la societat. Donem suport al poble xipriota, a AKEL i a les seves reaccions en contra d'aquesta política. Estem convençuts que amb l'anterior govern del president Christofias (AKEL) aquesta política injusta mai hauria estat presa.

Aquest tipus de decisions per part de la Troika europea, al servei del fonamentalisme neoliberal d’Angela Merkel, estan destruint la idea d'Europa i cal dir clarament que una altra Europa és possible: l'Europa de la solidaritat i la pau.

Partit de l’Esquerra Europea. Brussel·les, 19 de març 2013

AKEL confirma que el Parlament xipriota rebutja la mesura

Avui mateix la responsable d’Internacional d’AKEL i representant del partit al PEE, Vera de Polycarpou, ens ha informat que la Cambra de Diputats de la República de Xipre ha rebutjat el rescat  producte de l'acord del president conservador Nikos Anastasiades i l'Eurogrup, per 36 vots en contra i 19 abstencions (del partit governant, Democratic Rally Party). Polycarpou remarca en la seva missiva que “aquest és un missatge molt important que ha d’anar molt més enllà de Xipre”, agraeix les mostres de solidaritat rebudes per AKEL i acaba dient que “la lluita continua!”.

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals

Vera Polycarpou, responsable d'Internacional d'AKEL, el partit comunista xipriota membre del PEE.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA