www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA evita el tancament de les escoles Xarau a Cerdanyola i Vall-llobrega i El Bosc a Rubí
El portaveu del grup parlamentari a la Comissió d’Ensenyament i Universitat, Joan Mena, diu que han fet el que la consellera Rigau ha menystingut: “parlar amb les AMPAs, els consells directius i els ajuntaments i negociar amb els grups parlamentaris una sortida viable”
Divendres, 22 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La Comissió parlamentària d’Ensenyament i Universitat va aprovar ahir al vespre onze de les dotze propostes de resolució presentades pel portaveu del grup d’ICV-EUiA, Joan Mena, que va dur a terme una intensa negociació amb els grups de CiU i ERC. Aquestes propostes, consensuades amb la comunitat educativa, fan referència a les escoles amenaçades de tancament, directe o progressiu, per la consellera Rigau i a la licitació d’obres que tenen a veure amb centres educatius.

Així, s’ha aconseguit evitar el tancament de l’escola Xarau de Cerdanyola del Vallès -que Rigau va argumentar pateix una davallada demogràfica-, tot i que CiU i ERC van votar en contra de la construcció del nou edifici. La comissió parlamentària també ha aprovat la continuïtat de les escoles de Vall-llobrega i El Bosc, a Rubí.

Destacar així mateix, que el grup d’ICV-EUiA ha arrencat el compromís de la Comissió d’Ensenyament de buscar una sortida als permisos de maternitat i lactància per al personal educatiu substitut, que ara no hi té dret, i posar en marxa un cicle formatiu agroalimentari de caràcter públic a Vic, entre d’altres. 

El diputat Joan Mena ha mostrat la seva satisfacció perquè ICV-EUiA hagi pogut assegurar la continuïtat de Xarau, “una escola de proximitat i arrelada al barri, amb una AMPA que ha demostrat que, fent pinya, es poden assolir les reivindicacions” i ha assegurat que el grup roig i verd continuarà treballant perquè es construeixi el nou edifici.

Tot i el bon resultat obtingut per ICV-EUiA en la comissió d’ahir, el seu portaveu ha assenyalat que aquesta feina no l’hagi fet Rigau. “Nosaltres hem parlat amb les AMPAs, hem conegut de primera mà les seves necessitats, hem dialogat amb els equips directius i els ajuntaments i, finalment, hem negociat amb els grups parlamentaris una sortida viable a aquestes escoles. Això és el que hauria d’haver fet la consellera i no anunciar tancament d’escoles públiques i línies de P3 amb traïdoria, en ple procés de pre-inscripció, sense diàleg amb la comunitat educativa i menystenint el món local, que té un paper fonamental en la planificació educativa”, ha sentenciat Mena.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Mena en roda de premsa acompanyat de Joan Herrera i d'altres diputats i diputades d'ICV-EUiA.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA