www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA de Salt dóna suport a la PAH de Girona
Francesc Martínez ha demanat al Ple de l’Ajuntament, en nom de la coalició, suport per a la creació per part de la Generalitat d’un Fons Social Català d’Habitatges, gestionat per ajuntaments i entitats del sector
Divendres, 22 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La Coalició Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa de Salt (ICV-EUiA) dóna suport a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona i a la seva decisió de començar a organitzar l’Obra Social de la PAH.

Vivim una situació d’emergència habitacional. S’estima que són més de 260.000 les famílies que han perdut el seu habitatge per no poder pagar la hipoteca, i 273.575 per impagament de lloguers, del 2008 al juny de 2012.

L’Estat, els bancs i les caixes sols posen a disposició i en condicions de difícil accés 5.891 habitatges a tot l’Estat espanyol, el que suposa menys d’un 3% del parc total d’habitatges buits que els bancs i caixes retenen en el seu poder.

És vergonyós amb aquest patiment i amb l’estafa criminal organitzada en benefici dels més rics. No podem més que mostrar els nostre suport incondicional a l’actitud valenta i de sentit comú de la PAH de Girona.

Tots els habitatges en mans del banc dolent SAREB, i els que estan en mans d’entitats financeres finançades pel FROB, han de passar a disposició de les persones que ho necessiten.

Aquesta és una manera de fer-ho. L'ocupació.

El dilluns passat varem demanar al Ple de l’Ajuntament de Salt el suport per a la creació per part de la Generalitat de Catalunya d’un Fons Social Català d’Habitatges, gestionat per ajuntaments i entitats del sector de l’habitatge. És una altra proposta i ambdues és poden complementar.

En tot cas, sembla demostrat que serà la lluita de les persones afectades amb el suport del poble treballador qui decidirà.

ICV-EUiA de Salt

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Centenars de persones s'han concentrat davant Catalunya Caixa convocades per les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA