www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Comença la campanya de recollida de signatures per la ILP per una Renda Garantida Ciutadana
Un cop acceptada a tràmit, el 15 d’abril s’inicia el procés de mobilització ciutadana per aconseguir un mínim de 50.000 signatures
Divendres, 22 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Aquest divendres, una representació de la Comissió Promotora per una Renda Garantida Ciutadana ha presentat la campanya que es portarà a terme per tal de recollir les 50.000 signatures necessàries per poder seguir el procés de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Els ha acompanyat el diputat d’ICV-EUiA i secretari quart de la Mesa del Parlament de Catalunya, David Companyon.

El passat 12 de març la Mesa del Parlament va acceptar a tràmit la proposta i, un cop fets els tràmits administratius, el proper 15 d'abril començarà la campanya de recollida de signatures. A partir d’aquesta data es disposarà de 120 dies hàbils per recollir les signatures, podent demanar una pròrroga de 60 dies més.

La campanya pretén superar el nombre mínim de signatures establert per la llei i va acompanyada d'un vídeo promocional informatiu. La comissió promotora vol que la ciutadania prengui la paraula i lideri aquesta ILP en un moment en què les dades de pobresa van en augment i es comença a patir una situació molt preocupant en la nostra societat.

Actualment a Catalunya hi ha prop del 25% de persones a l'atur, de les que només un 30% cobraran algun tipus de prestació a finals d'any. La taxa de pobresa i risc d'exclusió és del 24%, de les quals el 43,5% són dones i el 39,8% homes. Les famílies monoparentals representen un 48% del total.

La ILP per una Renda Garantida Ciutadana permetrà debatre alternatives en la lluita contra la pobresa i l'exclusió. La campanya vol ser un inici del debat i un espai de pedagogia social.

Els eixos centrals de la proposició de llei de creació d'una Renda Garantida de Ciutadania (RGC) són els següents:

· És un dret universal de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, no condicionat a disponibilitats pressupostàries ni a l’obligació de participar en accions d’inserció social i laboral.

· És un dret subjectiu de caràcter individual però vinculat a la situació econòmica de la persona i, en el seu cas, del nucli familiar o de convivència.

· El dret a percebre una prestació econòmica de, com a màxim, 664 euros mensuals per dotze pagues.

· La prestació econòmica de la RGC té caràcter suplementari; és el dret a percebre la quantitat necessària a fi que, sumada als ingressos econòmics que es tinguin per qualsevol concepte, es disposi d’uns ingressos econòmics iguals a 664 euros mensuals per dotze pagues.

Els requisits per accedir al dret a cobrar la prestació econòmica de la RGC són: tenir 18 o més anys, o ser menor emancipat; estar vivint legalment a Catalunya; tenir residència continuada a Catalunya durant un mínim de 12 mesos; no disposar d’ingressos econòmics superiors als mínims garantits, equivalents a la quantia de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (per l’any 2012, 664 euros mensuals per dotze pagues), durant com a mínim els 4 mesos anteriors a la sol·licitud.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El diputat i secretari quart de la Mesa del Parlament, David Companyon, va rebre als promotors de la ILP per una renda garantida ciutadana.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA