www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
El Consell Nacional d'EUiA debat propostes de confluència i alternativa per una altra Europa
El responsable d'Europa de la formació i membre de l'Executiu del Partit de l'Esquerra Europea, Toni Barbarà, presenta el document del 4art Congrés del PEE, que tindrà lloc a Madrid el desembre
Divendres, 22 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Aquest divendres EUiA ha celebrat a les Cotxeres de Sants un Consell Nacional monogràfic sobre Europa, amb l’objectiu de presentar els documents congressuals del Partit de l’Esquerra Europea- qdel qual EUi en forma part i que tindrà lloc a Madrid el desembre- i també per articular propostes polítiques de confluència de les esquerres i els moviments socials, més enllà de la UE, i poder fer front al neoliberalisme salvatge i l’austericidi que està destruint especialment els països del sud.

A l’inici de la reunió i després de passar-ne el vídeo, Àngels Tomás, membre de l’Executiu del PEE, va explicar les conclusions de la darrera jornada del PEE celebrada l’octubre passat al Prat de Llobregat sota el títol ‘L’Europa de les desigualtats’. Tomás també va aprofitar per anunciar la trobada de la Cimera Social Europea prevista pel juny a Atenes, que reunirà organitzacions polítiques i socials de l’esquerra alternativa d’arreu d’Europa i en la qual participarà la formació catalana.

Posteriorment, els responsable d’Europa d’EUiA i membre de l’Executiu del PEE, va presentar el document polític pel 4art Congrés del PEE, que tindrà lloc del 13 a 15 de desembre a Madrid. Barbarà va caracteritzar la trobada com l’inici d’un procés de debat apassionant per fer front a l’Europa neoliberal i als dictats de la troika des de l’Europa dels pobles i va posar com exemple la valenta i ràpida resposta dels i les xipriotes, que han rebutjat les mesures de càstig cap a la ciutadania lligades al rescat bancari.

En aquesta línia, el responsable d’Europa d’EUiA i dirigent del PEE va fer una crida a la confluència dels partits d’esquerres i de les forces socials, començant pel sud d’Europa, per poder donar el tomb a la greu situació política, econòmica, social que viu el vell continent.

La reunió del Consell Nacional també va comptar amb les intervencions de l’economista Àngels Martínez Castells i el responsable d’Economia d’EUiA, David Rodríguez, que van introduir el debat sobre la situació econòmica a la UE i la zona euro i el nostre programa econòmic envers Europa, respectivament. Martínez Castells va incidir en la necessitat d’elaborar propostes per una altra Europa sense oblidar encabir-hi l’anàlisi del marc internacional –cas dels interessos dels EUiA i de Rússia-. L’economista i activista defensora dels serveis públics va insistir en què s’està gestant una alternativa insurgent als països del sud encapçalada per Xipre i Grècia i va informar del debat d’economistes que plantegen la creació de moneda pròpia, l’eurosud.

Per acabar, Àngels Martínez Castells va apostar per una aliança de l’esquerra alternativa de cara a les eleccions europees de 2014 i va reflexionar sobre les carències del document congressual del PEE, on troba a faltar en l’apartat referent a les polítiques de creixement la importància que hi tenen la defensa dels serveis públics, la creació d’ocupació, el manteniment del teixit industrial o les polítiques de redistribució per acabar amb l’actual “Europa en venda” en què imperen les polítiques de privatització i desmantellament de tot allò públic.

Finalment, la responsable d’Internacional d’EUiA, Mireia Rovira, va presentar la proposta de creació a Barcelona d’una oficina parlamentària del grup de l’Esquerra Unitària-Esquerra Verda Nòrdica (GUE/ANG) que permeti vehicular preguntes i proposicions al Parlament Europeu.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Mireia Rovira, responsable d'Internacional d'EUiA, Toni Barbarà, responsable d'Europa i membre de l'Executiva del PEE, Irene Aldabert, secretària del Consell Nacional, David Rodríguez, responsable d'Economia, i al faristol Àngels Tomás, membre de l'Executiu del PEE.

Intervenció de l'economista Àngels Martínez Castells, acompanyada d'Àngels Tomás.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA