www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
IU llança la campanya ‘Hi ha alternativa. Govern dimissió!’ per “obrir una nova etapa i que el poble prengui la paraula a les urnes front un Rajoy deslegitimat”
La formació vol portar a terme més de 360 actes públics arreu de l’Estat i sumar-hi col·lectius i associacions en lluita front a les actuals polítiques, a més d’una massiva recollida de firmes
Divendres, 22 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La campanya ‘Hi ha alternativa. Govern dimissió!’ és una de les iniciatives de mobilització més ambicioses ideades per Izquierda Unida. Entre els seus principals objectius: posar fi a “les polítiques neoliberals de l’Executiu de Mariano Rajoy, que hi hagi eleccions anticipades i demostrar que existeixen altre model i alternatives” para atallar la crisi política i econòmica existent.

Segons ha explicat en roda de premsa el coordinador federal d’IU, Cayo Lara, “creiem que s’ha d’obrir una nova etapa en el país perquè Espanya no pot suportar més la situació de deteriorament actual. Cal donar esperança a la gent. Hi ha alternativa amb altres polítiques”.

Aquesta campanya preveu la celebració de 360 actes amb la participació de totes les federacions d’IU de l’Estat, que es realitzaran a través d’actes públics, taules rodones, assemblees obertes, explicacions als col·lectius i associacions en lluita front a les actuals polítiques, tot això juntament a una massiva recollida de signatures.

En opinió de Cayo Lara “tot el poble té que tornar a les urnes perquè el Govern està deslegitimat per la seva estafa electoral i perquè el partit que el sustenta està immers en una presumpte situació de corrupció molt greu”.

“Volem que el poble prengui la paraula i parli a través de les urnes. Rajoy no té legitimitat en haver aplicat un programa totalment diferent al que va presentar en les eleccions. L’incompleix i flagrantment i això té un nom: estafa electoral. Rajoy està immers en una immensa estafa electoral i el que fa és aplicar el programa ocult de FAES quasi fil per randa”.

Per al màxim responsable d’IU, el Govern del PP ha de dimitir, entre d’altres raons, perquè “no només no ha resolt els problemes que havia quan va arribar sinó que n’ha creat altres de nous. Estan governant a cop de decret i els seus ministres suspenen en percentatges que no hem conegut en cap període de l’etapa democràtica espanyola”.

Cayo Lara denuncia que “s’està deconstruint la Constitució Espanyola i es camina cap enrere respecte al pacte de 1978. Hi ha un deteriorament democràtic evident. La democràcia està segrestrada i no és possible parlar de democràcia en majúscules”, tot això agreujat pel problema de la corrupció “que segueix campant per Espanya”.

El coordinador federal d’IU ha enumerat algunes de les alternatives concretes que l’organització pensa desgranar en els pròxims mesos que duri la campanya arreu de l’Estat: la defensa d’una Banca Pública, defensar l’auditoria del deute per a concretar la seva part il·legítima –mesura que ja va tombar el PP la setmana passada en el Congrés- la defensa fèrria de l’Educació pública, laica i de qualitat, la Sanitat i el conjunt de serveis socials, revaloritzar les pensions, fomentar l’ocupació juvenil, la derogació de la reforma laboral i la creació d’un pla d’ocupació per aturats sense subsidi. A aquestes mesures les acompanyaran altres que són un referent en l’acció d’IU com l’exigència d’una reforma de la Llei Electoral o la convocatòria d’un referèndum sobre la continuitat de la monarquia.

En les dues fases que durarà la campanya, Izquierda Unida busca connectar mitjançant el diàleg i la mobilització amb la majoria social que reclama responsabilitat política. Pretén tenir un contacte molt directe amb la gent per a què IU i els seus afiliats siguin els autèntics mediadors polítics. La primera fase de mobilitzacions està prevista per abans de l’estiu i no es descarta convocar una gran manifestació reivindicativa.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Cayo Lara coordinador federal d'IU, i Miguel Reneses, responsable d'Organització, han presentat la campanya 'Hi ha alternativa. Govern dimissió!'.

Cartell de la nova campanya d'IU.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA