www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA demana el “cessament immediat” de la gerent de Mollet Comunicació i l’assessor del Consorci de Vallès Visió per “manipulació de la informació i partidisme”
La coalició roig i verda molletana diu que "el model de comunicació de PSC-CiU no és transparent, no és imparcial i és de dubtosa veracitat quan parla de l’oposició"
Diumenge, 24 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


L’equip de govern  PSC-CiU a Mollet mostra, a les clares, la seva visió sobre el concepte de transparència informativa amb l’acomiadament del director de Vallès Visió, per exigir exercir les seves responsabilitats  i denunciar la manipulació a la que està sotmesa la informació en els mitjans de comunicació locals.

La publicació al diari comarcal el Nou/9 d’un correu electrònic, enviat per la gerent de Mollet Comunicació (empresa pública) a l’assessor extern del Consorci Teledigital Vallès Visió, posa en evidència la manipulació de la informació perquè sigui tractada de forma partidista a favor del govern i, de forma explícita, juga un paper de potenciació de la figura de l’alcalde Monràs. El model de comunicació de PSC-CiU no és transparent, no és imparcial i és de dubtosa veracitat quan parla de l’oposició.

L’alcalde que, aquestes darreres setmanes, no ha parat de pregonar que l’equip de govern practica la participació ciutadana i la transparència en les seves actuacions, queda en evidència i protagonitza un nou escàndol en la seva gestió. Creiem  que el que ja es sospitava ara ha quedat clarament evidenciat.

La gerent de Mollet Comunicació, Ainhoa Martín, que va ser incorporada com a gerent de confiança del govern -ICV-EUiA vam dir en tot moment que era un càrrec innecessari-, ara es demostra que el seu paper és de ‘comissaria política’ en la comunicació, remunerada amb diners públics. D’altra banda, és d’escàndol la necessitat de mantenir de forma permanent la figura de l’assessor extern que ocupa Feliu Tura, pagat a través de facturació mensual i que a més, pel que es veu, juga un paper de gerent executiu, cosa que no podria fer perquè no té concebut un rol de direcció. 

Aquesta actuació manipuladora i partidista és, per sobre de tot, un tema de ciutat perquè atempta contra la informació objectiva que la ciutadania té dret a rebre i, a més, perquè els medis de comunicació es paguen amb diners públics.

El govern de PSC-CiU no compleix el ‘Decàleg de bones pràctiques de la comunicació local pública’ i, de fet, com es posa de manifest en la valoració que la UAB ha fet sobre les webs municipals, no està adherit a aquest decàleg que ni tan sols està publicat al web. En el mateix es diu literalment que “... els mitjans no es poden utilitzar com a eina de propaganda política del partit o la coalició que deté el poder”. O en un altre punt: “Els mitjans de comunicació local de titularitat pública han de funcionar amb estructures organitzatives –consells editorials o consells d’administració- que garanteixin la professionalitat de les persones que hi treballen i la participació del conjunt del consistori, de les organitzacions de la societat civil i de la ciutadania local.”

ICV-EUiA, qualifiquem aquests fets de molt greus i considerem que cal prendre mesures immediates. En aquesta línia, plantegem el cessament immediat de la gerent de Mollet Comunicació i de l’assessor del Consorci de Vallès Visió, més enllà de la creació immediata d’una comissió d’investigació que depuri, si s’escau, responsabilitats polítiques.

D’altra banda insistim en que cal replantejar, globalment, el tema de la comunicació local i, de forma específica, la viabilitat de Vallès Visió en el model actual. Creiem que cal un plantejament en la línia que recull el ‘Decàleg de bones pràctiques de la comunicació local pública’, que en el seu punt 10è planteja que “les institucions o organismes públics que gestionin els mitjans de comunicació local de titularitat pública han de dissenyar plans municipals de comunicació a partir d’una diagnosi i un anàlisi de la situació comunicacional local i han de definir els objectius que s’han d’assolir establint els recursos humans i tècnics i les dotacions econòmiques necessaris, sempre d’acord amb les possibilitats i necessitats de cada municipi.”

ICV-EUiA Mollet

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
A l'esquerra Jordi Seguer, director de Vallès Visió acomiadat per denunciar censura al mitjà, amb directius del mateix.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA