www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Altafulla demana la retirada del Projecte de Llei per a la reforma de l’Administració local
El Ple municipal aprova una moció només amb el vot contrari del PP
Divendres, 22 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


 El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla celebrat el 20 de març, ha aprovat amb tots els vots a favor excepte el del PP -8 a favor i 1 en contra- la moció presentada pels grups municipals d’Alternativa Altafulla, SI i CiU, en què s’insta al Govern d’Espanya a la retirada immediata del Projecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local i també al compliment de l’Article 142 de la Constitució espanyola per a la defensa de l’Autonomia municipal.

Així mateix, el Ple de l’Ajuntament  d’Altafulla insta al Govern central a iniciar un procés de negociació d’un pacte local amb la FEMP que permeti “un finançament adequat dels municipis i les fórmules que permetin assegurar el manteniment dels serveis que ofereixen a la ciutadania des de la iniciativa pública”.

D’altra banda, s’insta a la Generalitat de Catalunya a “defensar fermament les competències exclusives que té Catalunya en règim local i expressar el suport explícit de l’Ajuntament d’Altafulla a aquesta defensa”. 

La moció manifesta el convenciment que aquesta reforma de l’Administració local que pretén impulsar el govern del PP només respon a criteris recentralitzadors i obvia les realitats diverses i plurals que conviuen avui a l’Estat espanyol.

El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla també reprova al ministre Cristóbal Montoro per presentar el nou Projecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local com una reducció del número de regidors que reben una retribució pel seu treball. “Les seves declaracions suposen una nova desqualificació política i a les persones, sobretot en els petits municipis, on es treballa quasi de manera altruista en benefici dels seus veïns”, destaquen els grups d’AA, SI i CiU.

Per acabar, el Ple de l’Ajuntament  d’Altafulla insta a l’Associació de Municipis de Catalunya, a la Federació de Municipis i a l’Associació de Municipis per a la Independència que aprofundeixin en la seva campanya explicativa adreçada a la ciutadania sobre “les greus conseqüències que per al municipalisme té aquest projecte de Llei” i que el 19 d’abril –34 aniversari de la constitució dels consistoris democràtics- convoqui a la ciutadania a defensar el seus municipis.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, el segon tinent d’Alcalde, Francesc Farré, la tercera tinent d’Alcalde, Montse Castellarnau, i la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Eva Martínez, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA