www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Fèlix Alonso: "Els hereus del franquisme i els seus aliats europeus no passaran"
L'alcalde d'Altafulla recorda la figura de Pablo de la Torriente i de Miguel Hernández en el marc d'una exposició sobre la figura del brigadista i periodista cubà amic del poeta, en el 71 aniversari de la seva mort a la presó d'Alacant
Dijous, 28 de març de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


"L'exemple dels lluitadors per la llibertat i la República ens fan mantenir l'esperança d'aturar el cop d'estat que estant perpetrant la 'troika' i el govern del PP". Amb aquest missatge contundent ha inaugurat avui l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, l’exposició fotogràfica en record del brigadista cubà Pablo de la Torriente, amic del poeta republicà Miguel Hernández.

“Altafulla es i serà una barricada que farà front des de la política a aquells que volen trepitjar els drets socials i laborals aconseguits durant aquests anys de democràcia i de lluita”. Davant d'aquells que reivindiquen la no política, l'alcalde d'Altafulla ha reiterat que “la millor vacuna contra el populisme que amenaça a Europa és la participació crítica de la ciutadania en els afers d’allò públic” i no pas “la retirada que doni pas a aquells que no creuen ni en les llibertats ni en la democràcia”.

Alonso ha reconegut que “durant anys alguns han actuat amb impunitat creient-se intocables i participant en la corrupció del creixement especulatiu i el totxo”, però ha ressaltat que “no per això hem de defugir la nostra responsabilitat com a ciutadans, deixant-los el terreny lliure perquè sense control ja puguin fer el que sempre han fet”.

El batlle ha posat com exemple de compromís Pablo de la Torriente i Miguel Hernández, “un referent cultural de primer ordre però sobretot un referent ètic del que hem d'aprendre; la seva lluita i la seva mort són la llavor necessària perquè les injustícies d'avui puguin esdevenir en la catarsi d'un nou procés constituent, que ens doni més llibertat i més justícia social i nacional”, ha conclòs Alonso.

Per acabar l'acte, l'alcalde d’Altafulla ha llegit el poema que Miguel Hernández va dedicar a Pablo de la Torriente Braun.

Seguida elegía

—Me quedaré en España compañero—,

me dijiste con gesto enamorado.

Y al fin sin tu edificio tronante de guerrero

en la hierba de España te has quedado.

De una forma vestida de preclara,

has perdido las plumas y los besos

con el sol de España puesto en la cara

y el de Cuba en los huesos.

Ante Pablo los días se abstienen ya y no andan.

No temáis que se extinga su sangre sin objeto

porque éste es de los muertos que crecen y se agrandan

aunque el tiempo devaste su gigante esqueleto.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA