www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA de Badalona demana a García Albiol que abandoni les funcions d’alcalde
el Jutjat d’Instrucció número 2 de la ciutat ha decretat l’obertura del judici contra l’alcalde del PP per presumpció de dos delictes: un de “provocació a l’odi i la discriminació o la violència”, i un altre “d’injúria col·lectiva provocadora” durant la darrera campanya de les municipals
Dissabte, 13 de abril de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Avui hem conegut pels mitjans de comunicació que el Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona ha decretat l’obertura del judici contra l’alcalde del PP de la ciutat, per presumpció de dos delictes: Un de “provocació a l’odi i la discriminació o la violència”, i un altre “d’injúria col·lectiva provocadora”, durant la campanya electoral de les municipals de 2010.

Com és públic i notori l’ara alcalde va emprar a la campanya materials i expressions  xenòfobes i agressives contra el col·lectiu de gitanos romanesos, i per aquest motiu va ser denunciat per l’entitat SOS Racisme, denúncia confirmada per la Fiscalia. Primer la causa va ser arxivada, però el setembre passat l’Audiència de Barcelona va obligar al Jutjat d’Instrucció a reobrir el cas en considerar sòlides les acusacions per atacs a la dignitat de les persones i l’honor de tot un col·lectiu incitant a la discriminació.

Ara s’informa que se celebrarà el judici oral sense possible interposició de recurs i en data encara no fixada. Aquesta és la primera vegada, a Catalunya i a l’Estat espanyol, que un polític serà jutjat per aquests motius. És una nova vergonya per la nostra ciutat, Badalona, que segueix patint la publicitat negativa de ser camp d’experimentació per a les polítiques més populistes i racistes del PP a Catalunya.

Cal recordar que al Ple del 29 de gener passat es va aprovar una moció de reprovació en que es reclamava la dimissió de l’alcalde en tant que imputat per aquest greu delicte. Com és conegut, García Albiol va  ignorar aquesta petició no executiva i ha continuat exercint com alcalde des de la seva minoria majoritària d’escons al Ple municipal. 

Independentment del trencament de negociacions per una possible moció de censura, fa unes setmanes, i malgrat que els acords entre les tres forces de l’oposició eren ben avançats, la crua realitat s’imposa i ens retorna a l’escenari d’emergència i excepcionalitat de desgovern municipal tal i com s’havia analitzat.

Badalona no mereix aquesta nova vergonya pública. És per això que EUiA reclamem al regidor Xavier García Albiol que cessi en l’exercici de l’alcaldia i en les funcions de representació de la ciutat, mentre duri aquest procés judicial. Aquesta és una pràctica d’higiene democràtica que es dóna en altres casos de processaments legals d’aquest tipus. Un cop es conegui la sentència, si aquesta li és favorable, serà temps de reprendre les funcions d’alcaldia. Si el condemna, la ciutat s’haurà salvat del deshonor i la taca per a la nostra història cívica.

Esquerra Unida i Alternativa de Badalona


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Equip de direcció d'EUiA de Badalona, al mig el coordinador, Toni Barbarà, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA