www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena: “El Primer de Maig direm NO a la impunitat dels corruptes, als mercats i les polítiques d’asfíxia i a la reforma laboral, culpable d’un atur insostenible”
El dirigent d’EUiA i portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament titlla de “desencertada i obscena” la suspensió de l’ingrés a presó dels tres condemnats pel ‘cas Pallerols’
Dilluns, 29 de abril de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El dirigent d’EUiA i portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, ha titllat avui de “desencertada i obscena” la decisió de l’Audiència de Barcelona de suspendre l’ingrés a presó dels tres condemnats pel ‘cas Pallerols’ -l’'empresari Fidel Pallerols i dos exdirigents d'UDC, Lluís Gavaldà i Vicenç Gavaldà- fins que es resolgui la seva petició d'indult. Per a Mena ens trobem davant la “crònica d’un indult anunciat” que, al seu parer, es pot interpretar com “un missatge d’impunitat política”. El diputat ha recordat que aquest cas de finançament irregular -en el que estaven involucrats càrrecs d’Unió al Departament de Treball- ha tardat 14 anys en arribar a judici. Mena ha reclamat una reforma de la Justícia i més recursos per a fer-ho possible i acabar amb les pressions polítiques.

Recurs contra la Declaració de Sobirania: “El govern del PP no vol diàleg ni una sortida política”

D’altra banda, en la roda de premsa que ha ofert a la seu d’EUiA, el portaveu parlamentari de la formació ha carregat contra la decisió de l’advocat de l’Estat de portar al Tribunal Constitucional la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el gener passat. Mena ha declarat que amb aquest recurs “el govern del PP continua buscant una sortida judicial al dret a decidir del poble de Catalunya, enlloc d’emprar la via del  diàleg i buscar una solució política”.

De l’èxit de la mobilització del 28A contra les retallades a un 1er de Maig combatiu

Per acabar, Mena ha valorat com un èxit la participació de milers de ciutadans i ciutadanes a la mobilització que va tenir lloc ahir diumenge al centre de Barcelona, convocada per la Plataforma Prou Retallades i els sectors de l’Educació, la Salut i el conjunt de la Funció Pública per denunciar la pròrroga d’uns pressupostos antisocials que són “un atac als drets dels catalans i les catalanes”. El dirigent d’EUiA i diputat ha aprofitat per fer una crida a secundar la convocatòria del Primer de Maig del moviment sindical, perquè també sigui una jornada de reivindicació massiva: “Hem de reprendre el carrer per dir NO a la impunitat judicial i política en aquest marc de corrupció, per dir NO als mercats que menyspreen les persones i els pobles, per dir NO a les polítiques que ens asfixien i a una reforma laboral que ens ha dut a l’actual situació d’atur insostenible”, ha sentenciat Mena.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El diputat Joan Mena en roda de premsa a la seu d'EUiA.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA