www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Declaració del Consell Nacional d'EUiA en favor del dret a decidir
Aprovada avui per assentiment dels membres de la direcció de la formació, la declaració destaca: "No podem admetre, des d’un punt de vista democràtic, la supeditació del Parlament i del poble de Catalunya als mecanismes bipartidistes i centralitzants del Tribunal Constitucional"
Dissabte, 11 de maig de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


EUiA està convençuda que Catalunya vol decidir quin és el seu futur com a país i les seves relacions amb la resta de pobles. Aquesta oportunitat nacional s’ha de fer amb garantia de cohesió social, sense cap escletxa social que separi els catalans i les catalanes, permetent un debat seré i seriós del futur de Catalunya.

EUiA ha apostat per un acord nacional per l’exercici del dret a decidir que impliqui el conjunt de forces polítiques i la societat civil catalana per establir un full de ruta compartit.

 

EUiA creu que el que li cal a Catalunya és un procés unitari i transversal, que respecti el pluralisme i generi el debat social necessari per a considerar totes les alternatives possibles.

 

Estem convençuts que el poble de Catalunya és un subjecte polític sobirà, per això no compartim en absolut que el Tribunal Constitucional admeti a tràmit la impugnació presentada pel govern central del PP sobre la declaració sobiranista aprovada pel Parlament de Catalunya, el gener passat, i la suspengui fins que no es decideixi si és o no constitucional.

 

El govern espanyol s’equivoca buscant una sortida judicial enlloc d’optar pel diàleg polític, i la declaració política del Parlament és un instrument de diàleg obert a opcions diverses.

 

No podem admetre, des d’un punt de vista democràtic, la supeditació del Parlament i del poble de Catalunya als mecanismes bipartidistes i centralitzants del Tribunal Constitucional, que ja van retallar l'Estatut refrendat en referèndum, que ara s'apliquen a una declaració de sobirania i demà podran fer-ho a qualsevol avenç en esferes democràtiques o  socials.

 

EUiA demana al Parlament de Catalunya que continuï amb la seva tasca per definir i executar la consulta pel dret a decidir, implicant a totes les forces polítiques que defensem aquest dret democràtic, però també a organitzacions socials, sindicals i ciutadanes.

 

EUiA crida a la societat civil a mobilitzar-se i a defensar també al carrer l’exercici del lliure dret a decidir del poble de Catalunya.

 

EUiA seguirà treballant per trobar i crear espais de confluència social i política entre federalistes, sobiranistes i independentistes, així com fomentant el diàleg i els projectes compartits amb d’altres pobles de l’Estat i d’Europa.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Pancarta de la manifestació del 10-J de 2010.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA