www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena: "A Catalunya no hi ha un problema de convivència lingüística, el PP vol situar-lo i traslladar el conflicte jurídic i polític a la societat"
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA s’ha adreçat a la consellera Rigau per plantejar-li dos reptes: la desobediència a unes “sentències inaplicables” o la desobediència “a vostè mateixa, perquè la política de retallades és el que de debò ens fa mal”
Dijous, 23 de maig de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, ha carregat avui en nom del seu grup contra la moció presentada pel PP en què rebutja la immersió lingüística. Per al diputat roig i verd, “la voluntat del PP és que mirem cap a una altra banda mentre vostès s’encarreguen de desmantellar l’educació pública, com fan també amb la resta de serveis públics”.

Segons ha assenyalat Mena, els dos problemes que avui té l’educació a Catalunya són responsabilitat del PP: d’una banda “l’amenaça que suposa la LOMCE”, tant per “l’atac despietat contra el català com a llengua vehicular de l’ensenyament públic” com per la impressió de què la dreta ens vol retornar “a l’època franquista”, i d’altra banda les retallades en educació, perquè “els pressupostos que avui tanquen escoles públiques i línies públiques van ser pactats amb el PP”.

Així, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha argumentat que la LOMCE amenaça no només la llengua, també amenaça: la igualtat d’oportunitats perquè és “una llei feta a mida de les classes altes”; l’estat autonòmic, perquè és “una llei recentralitzadora”, i els valors pedagògics en l’àmbit educatiu, perquè és “una llei ideològica i no pedagògica”.

A més de tot això, Mena ha etzibat als ‘populars’ que la seva proposta “no s’aguanta per enlloc”, ni jurídicament, ni argumentalment ni políticament, sobretot perquè “no hi ha un problema de convivència lingüística a Catalunya”, tot i que el PP vulgui situar-lo i traslladar el conflicte jurídic i polític a la societat. “I això ens farà mal” ha avisat el diputat roig i verd.

Per a Mena tampoc hi ha arguments pedagògics que sostinguin que els alumnes catalans no aprenen castellà. “Dues proves objectives: PAAU i Competències Bàsiques. Són resultats sense diferències substancials amb la resta dels alumnes de l’estat”, ha assegurat.

Per acabar, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA s’ha adreçat a la consellera Rigau per plantejar-li dos reptes: la desobediència a unes “sentències inaplicables” o la desobediència “a vostè mateixa, perquè la política de retallades és el que de debò ens fa mal”, ha conclòs Mena.

Pots seguir la intervenció fent clic aquí.
Imprimir compartir, comunitats virtuals
Intervenció en el Ple del Parlament del portaveu adjunt d'ICV-EIUiA, Joan Mena.


 Vídeos relacionados

23 / 05 / 2013

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA