www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena assegura que ICV-EUiA cercarà els mecanismes per donar veu als estafats en la Comissió d'investigació de les caixes i bancs
El portaveu adjunt del grup roig i verd considera "lamentable" l'aliança de CiU i PP per evitar la compareixeça de moltes entitats bancàries i que vetin als afectats, els sindicats i els activistes socials
Dilluns, 27 de maig de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Aquest dilluns han tingut lloc en el Parlament les votacions per a la compareixença de la Comissió d’Investigació de les caixes i bancs (estafa bancària i preferents). Els diputats Josep Vendrell i Joan Mena hi han participat en representació del grup d’ICV-EUiA.

El portaveu adjunt del grup roig i verd, Joan Mena, ha lamentat que CiU i PP s’hagin alineat per evitar la compareixença de moltes entitats bancàries, que ha qualificat com “les autèntiques responsables de l’estafa que han patit molts ciutadans a Catalunya”. En concret ha assenyalat que “gràcies a la conxorxa entre la dreta, no hi haurà ni una sola compareixença de La Caixa”. Mena ha insistit que això no és de rebut i ha acusat CiU de “prendre-li el pèl a la ciutadania” pel fet que cap responsable de la Caixa comparegui al Parlament per donar explicacions.

El PP per la seva part ha intentat que ningú de l’esfera de l’estat o del SAREB participi a la Comissió d’investigació. La legislatura passada ja es va rebre un comunicat on s’assegurava que les institucions de l’estat no tenien obligació de comparèixer a un parlament autonòmic. No obstant això, els representants d’ICV-EUiA, CUP, PSC i ERC han forçat a què hi hagués una nova votació i s’ha demanat la compareixença de responsables econòmics com Luis de Guindos, Pedro Solbes, Belén Romana del SAREB o María Elvira Rodríguez del CNMV. El PP hi ha votat en contra i, en alguns casos, CiU s’ha abstingut.

La valoració que en fa el diputat Joan Mena és que “resulta lamentable que la dreta estigui més preocupada per com quedaran públicament aquests responsables de l’estafa que no pas pels afectats i estafats, a qui novament han negat la paraula”. I és que CiU i PP han vetat novament la compareixença a la Comissió d’investigació de persones afectades per l’estafa bancària, també dels sindicats i rellevants activistes socials de la lluita contra l’estafa bancària.

Davant d’aquesta situació, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha anunciat que el seu grup cercarà mecanismes per a què, “d’una manera o una altra, aquestes persones que han estat estafades tinguin veu a la Comissió d’investigació”.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Comissió d'investigació de les entitats financeres al Parlament de Catalunya.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA