www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet: Rajoy “s’escuda en la nova versió d’’España va bien’, que és ‘Espanya està sortint de la crisi’”, per evitar una crisi de règim
El coordinador d’EUiA reclama la marxa del govern del PP i unes eleccions generals amb caràcter de “procés constituent”
Dijous, 01 de agost de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


 El coordinador general d’EUiA i diputat del grup de l’Esquerra Plural al Congrés espanyol, Joan Josep Nuet, ha lamentat que el president del govern, Mariano Rajoy, s’hagi escudat en la seva compareixença davant del Congrés aquest dijous rere la presumpció d’innocència i rere la situació de crisi per evitar assumir responsabilitats pel cas de finançament irregular que esquitxa el seu partit, amb ell al capdavant, i que és el major escàndol de corrupció de la democràcia. Rajoy “s’escuda en la nova versió d’”España va bien’, que es ‘España està saliendo de la crisis’”, ha denunciat Nuet. I ha interpretat que Rajoy evita assumir cap responsabilitat perquè fer-ho “significaria un qüestionament global del sistema bipartidista”. Enfront d’això, el coordinador d’EUiA i diputat ha tornat a reclamar la dimissió de Rajoy i el seu govern i la convocatòria d’unes eleccions generals que tinguin el caràcter de constituents.

“El president Rajoy s’ha escudat en dos conceptes per amagar el debat sobre el finançament irregular del seu partit”, ha declarat Nuet després d’escoltar la compareixença que, després de molta insistència i gràcies a l’amenaça de presentar una moció de censura que van formular alguns grups de l’oposició, començant per ICV-EUiA, ha fet Rajoy aquest dijous, primer d’agost, a partir de les nou del matí a la cambra baixa espanyola. Rajoy ha negat cap responsabilitat en el cas Bárcenas, ha culpat exclusivament l’extresorer del seu partit, ha demanat perdó per confiar-hi i ha subratllat que, segons el seu parer, no hi ha res demostrat.
“Rajoy s’ha escudat, primer, en la presumpció d’innocència, en què cal demostrar encara totes les acusacions de Bárcenas”, ha declarat Nuet. I, en segon lloc, el president ha defensat que cal estabilitat al govern per sortir de la crisi: la segona excusa de Rajoy per obviar les responsabilitats en l’escàndol ha estat, segons Nuet, la versió revisada del vell lema aznarià ‘España va bien’, que és, ha afegit Nuet, ‘España está saliendo de la crisis’.
Amb aquestes excuses, ha declarat Nuet, Rajoy ha evitat “donar explicacions polítiques pel finançament il•legal del PP i assumir responsabilitats polítiques davant del cas de corrupció més important de la història de la democràcia”. “Això només s’entén perquè, si Rajoy assumís la veritat, la demolició del Partit Popular seria gegantina”, ha interpretat Nuet, que ha recordat que “estem parlant d’una estructura de finançament il•legal que afecta la formació de dalt a baix”. Això, ha afegit el diputat, “significaria un qüestionament global del sistema bipartidista i significaria abordar una regeneració política sense precedents”.
“Rajoy ha decidit tancar files i esperar que els ciutadans oblidin”, ha conclòs Nuet. Contra aquesta actitud, el coordinador general d’EUiA i membre de l’Esquerra Plural al Congrés ha refermat la petició d’aquest grup perquè Rajoy i el seu govern pleguin i es convoquin comicis. “Exigim que aquesta convocatòria tingui un caràcter regenerador, de procés constituent de les bases democràtiques i socials del país”, ha reclamat Nuet.

Imprimir compartir, comunitats virtuals
Chesús Yuste (CHA), Joan Josep Nuet (EUiA) i Joan Coscubiela (ICV) en roda de premsa al Congrés en nom de L'Esquerra Plural, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA