www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena critica la “doble moral de CiU” en criticar el límit de dèficit i li reclama que el desobeeixi
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA adverteix que el límit de l’1,58% “és un nou atac de Rajoy als serveis públics i l’Estat del Benestar”
Dijous, 01 de agost de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


 El portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, ha criticat que el nou límit de dèficit per a Catalunya que el ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro va anunciar aquest dimecres al Consell de Política Fiscal i Financera, que és de l’1,58% i comporta noves retallades, “és un nou atac de Rajoy als serveis públics i a l’Estat del Benestar”. Mena també ha carregat contra “la doble moral de CiU”, que critica aquest límit de dèficit però va donar suport a la llei d’estabilitat pressupostària que el fa possible. I reclama al govern de la Generalitat que “desobeeixi les imposicions del PP i de Brussel·les”, que “no són democràtiques”, i “dissenyi uns pressupostos que cobreixin les necessitats dels catalans i les catalanes”.

“L'objectiu imposat per Montoro és un objectiu injust per a Catalunya i indecent, provinent d'un govern que ha perdut tota la seva credibilitat i legitimitat”, ha declarat Mena sobre el límit de dèficit anunciat per Montoro, que obligarà a retallar despesa enguany per valor de 2.500 milions d’euros. “El PP imposa dèficits a les comunitats autònomes que són les que gestionen les competències fonamentals de serveis públics, com educació, sanitat i serveis socials”, ha recordat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA. “Per tant, és un nou atac de Rajoy als serveis públics i a l’Estat del Benestar”, ha afegit. “Novament, el PP ha demostrat ser un estat insolidari i deslleial amb la resta de les administracions”, ha lamentat Mena.

Però el diputat al Parlament també ha carregat contra “la doble moral de CiU”, que ha titllat d’”inadmissible”: “Artur Mas està fent pagar als i les catalanes tots els seus errors, ja que ells van donar suport a la llei d'estabilitat pressupostaria que ara fa el seu govern presoner de les retallades”, ha recordat Mena, que ha acusat la federació conservadora de fer ara “el paper de la ploradora, quan és tan responsables com el PP de la situació en què estan les Comunitats Autònomes”.

Contra això, Mena ha plantejat una alternativa: “instem a CiU a dissenyar uns pressupostos que cobreixen les necessitats de catalans, especialment els més vulnerables, i desobeeixi les imposicions del PP i de Brussel·les”. I, més enllà dels comptes d’enguany, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha defensat que “el que cal és derogar amb urgència l'article 135 de la constitució, pactat amb traïdoria entre PP i PSOE”. “Aquest article és una condemna de mort a l'Estat del Benestar”, ha advertit Mena.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjubnt d'ICV-EUiA al Parlamentm, Joan Mena, aqdurant una compareixença al Parlament, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA