www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet insta el Govern a “fer un acte de sobirania real” i desobeir el límit de dèficit que imposa l’Estat
El coordinador d’EUiA recorda que les retallades continuaran tant si s’admet el límit de l’1,58% com si es prorroguen els comptes i crida a oferir una alternativa d’esquerres
Diumenge, 04 de agost de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Vuit mesos després de l’inici del 2013, el Govern de la Generalitat encara està acabant de reflexionar sobre si pensa presentar uns pressupostos per a l’exercici en curs o prorrogar els de l’any passat. Dos dies abans que l’executiu, dimarts vinent, faci pública la seva decisió i al final de la setmana en què s’ha sabut que el govern de l’Estat ha imposat a Catalunya un límit de dèficit de l’1,58% el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha reclamat a l’executiu d’Artur Mas que desobeeixi aquesta imposició. “L’única opció és desobeir el ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro i fer els pressupostos que necessita Catalunya, sense retallades imposades per les polítiques d’austeritat suïcida”, ha reclamat Nuet. Desobeir, ha indicat, “seria un acte de sobirania real”. El coordinador d’EUiA també ha recordat que si els pressupostos es prorroguen també seguiran les retallades. I ha fet una crida a totes les esquerres a oferir una alternativa a l’austeritat que propugnen PP i CiU.

“EUiA sempre ha criticat les polítiques d'austeritat propugnades per les mateixes instàncies econòmiques i polítiques que ens van dur a la crisi i que ara ens ofereixen més patiment per sortir de la mateixa”, ha recordat Nuet. “Per desgràcia el PP i CiU han compartit i aplicat àmpliament aquestes receptes i ara cal que, en un acte real de sobirania i justícia social, ens en desmarquem de forma clara”, ha reclamat.


Després de defensar l’elaboració d’uns comptes ajustats a les necessitats de Catalunya, i no al límit de dèficit imposat, Nuet ha assegurat que EUiA està “disposada” “a donar suport a pressupostos en aquesta línia, però no a avalar més retallades sigui per la via d'obeir a Montoro aquest any o de prorrogar les retallades de l'any passat on ja van cometre aquest error”.

Crida a les esquerres perquè “no apuntalin” les retallades

D’altra banda, Nuet també ha estès la mà a altres forces d’esquerra per oferir l’alternativa a aquestes polítiques d’”austeritat suïcida”. “Cal a Catalunya una nova perspectiva política i econòmica que la CiU retalladora i corrupta es incapaç de liderar, cal dons certificar un canvi i demanem a les esquerres catalanes que no apuntalin ni velles formes de fer política ni la política justificadora de les retallades sense sensibilitat social”, ha exhortat Nuet.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, en roda de premsa. Imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA