www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet reitera el seu suport a la PAH en la lluita contra la llei sobre desnonaments del PP: “els partits hem de cedir protagonisme a la societat civil”
El coordinador general d’EUiA considera “un error polític” que el PSOE no hagi donat suport a la iniciativa i lamenta que la Defensora del Poble no recorri la norma al Constitucional
Divendres, 16 de agost de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“Els partits hem de cedir protagonisme a la societat civil i a les organitzacions socials; això és bo i és natural i en absolut antipolític, al contrari: és molt polític, és la nova política”: amb aquestes paraules ha refermat aquest divendres el coordinador general d’EUiA i diputat de l’Esquerra Plural al Congrés, Joan Josep Nuet, el seu suport al recurs d’inconstitucionalitat que volia interposar la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca contra la llei sobre desnonaments aprovada pel PP. Malgrat que els 11 diputats de l’Esquerra Plural, inclòs Nuet, va oferir les seves, la PAH no ha aconseguit les 50 signatures que necessitava per aconseguir que el recurs prosperés perquè el PSOE li ha negat les dels seus diputats. Nuet ho ha considerat “un error polític”. Tampoc la Defensora del Poble ha volgut escoltar la petició de la PAH perquè presentés un recurs. Nuet ha recordat la llarga trajectòria de la directora d’aquesta institució com a militant del PP.

La mobilització de la PAH ja va aconseguir recollir 1,5 milions de signatures a favor d’una Iniciativa Legislativa Popular que regulés la dació en pagament i el lloguer social. El PP, però, va desatendre aquest clam ciutadà i va aprovar la seva pròpia norma, que descafeïnava i desvirtuava la proposta de la PAH. Per això aquesta entitat vol dur la llei aprovada al Tribunal Constitucional. La carta magna espanyola tanca la porta d’aquest tribunal a la societat civil, però, i restringeix la possibilitat de presentar un recurs d’inconstitucionalitat al president del govern, el defensor del poble, les Comunitats Autònomes o 50 congressistes o senadors que apleguin les seves signatures. Per això la PAH va demanar als congressistes el seu suport.

La setmana passada els 11 diputats de l’Esquerra Plural van posar les seves signatures a disposició d’aquesta entitat. “Nosaltres havíem cedit les nostres signatures a la PAH, perquè és amb la PAH amb la qui vam negociar i estàvem d’acord amb el text del recurs d’inconstitucionalitat que havia presentat”, ha recordat Nuet aquest divendres, després que el PSOE hagi confirmat que no cedeix les dels seus diputats i presenta el seu propi recurs, copiat del de la PAH i ampliat.

“Ens hagués agradat que s’hagués arribat a un acord i que el nombre suficient de diputats hagués pogut presentar aquest recurs”, ha lamentat Nuet, que ha subratllat que “la PAH ha liderat la lluita contra els desnonaments al nostre país, i ningú, absolutament ningú, li pot prendre ni una engruna del protagonisme”. “Em sap greu que el PSOE no hagi pogut entendre les demandes que des de la plataforma es feien”, ha afegit el coordinador d’EUiA. “Crec que és un error polític que no s’hagi signat per un nombre més gran de diputats el recurs de la PAH”, ha reblat.

I això és així, ha afegit, perquè “se li havia de reconèixer a la PAH el que socialment és una realitat, que és el seu protagonisme”. D’això tracta, ha afegit Nuet, la nova política. “I la vella política és pensar que els partits són el melic de les coses”, ha conclòs.

Un cop fracassada la via de les 50 signatures de diputats, la PAH havia reclamat a la Defensora del Poble que presentés el recurs, però també avui s’ha sabut que aquesta institució ha desoït el clam ciutadà. “Possiblement no ha presentat cap recurs per dues raons: pel seu títol nobiliari, i per la seva militància al PP i la seva història dilatada de líder de la dreta espanyol”, ha declarat Nuet sobre la decisió de Soledad Becerril, ministra de Cultura durant els governs d’UCD i alcaldessa de Sevilla pel PP entre el 1995 i el 1999.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, aquesta tarda durant la seva visita al barri de Gràcia amb motiu de la seva festa major.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA