www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena des del Québec: “El dret a decidir ja el tenim guanyat, ara hem de guanyar el dret a poder exercir-lo”
El portaveu adjunt del grup d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, que s’ha entrevistat amb representants del govern i l’oposició quebequesa, emplaça a Rajoy a pactar amb el Parlament català una data pel referèndum i a Mas a aturar les retallades i depurar CiU de corrupció
Dilluns, 19 de agost de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El diputat d’EUiA i portaveu del grup d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Joan Mena, ha defensat al Québec la celebració de la consulta pel dret a decidir del poble de Catalunya i ha valorat l’exemplar procés desenvolupat en aquest sentit a la província francòfona del Canadà, reconeguda com a nació pel Parlament canadenc des de novembre de 2006 després dels dos referèndums de 1980 i 1995. “Totes les opcions polítiques catalanes hauríem d'aprendre una cosa del Québec: tant els partits independentistes com els no independentistes defensen el dret democràtic a decidir perquè la ciutadania pugui expressar la seva voluntat mitjançant el referèndum”, ha declarat Mena durant la seva visita al Québec.

Davant la proximitat de la Diada, el diputat roig i verd ha encoratjat la ciutadania de Catalunya a “prendre novament el carrer” amb les diferents mobilitzacions previstes per l'11 de setembre “per dir de forma unitària i amb contundència que tenim dret a decidir el nostre futur i que la construcció nacional i social del nostre país són indestriables”.

Un missatge clar per a tota la comunitat internacional, però també “un missatge d'autoritat social a Mariano Rajoy, un avís a Artur Mas per advertir-lo que no acceptarem uns pressupostos que posin en perill la cohesió social i una petició honesta a ERC per demanar que no continuï sent còmplice de les retallades de CiU perquè el dret a decidir ja el tenim guanyat; ara hem de guanyar el dret a poder exercir-lo”, ha sentenciat Mena des del Québec.

En conseqüència, el diputat d’esquerres català ha reclamat al president del govern espanyol que pacti una data pel referèndum amb el Parlament de Catalunya per tal de donar “un missatge de normalitat democràtica” a Europa i al conjunt de la comunitat internacional. “Si no ho fa, el seu govern, a més de ser corrupte, serà també antidemocràtic”, ha etzibat a Rajoy.

D’altra banda, Mena ha advertit que el president Mas “pot fer trontollar el dret a decidir de Catalunya” per la seva “inoperància i manca de resposta política davant els casos de corrupció de CDC i UDC”, i perquè està situant el país “al llindar de la fractura social” amb unes retallades que provoquen cada dia més desigualtats. Per això ha exigit al president de la Generalitat que aturi les retallades i depuri responsabilitats en el si de CiU: “Si no ho fa per consciència ideològica que, al menys, ho faci per evitar el risc de ser el botxí del dret a decidir”.

El portaveu adjunt del grup d’ICV-EUiA al Parlament català ha aprofitat aquests dies de vacances per visitar la seu de l’Assemblea Nacional del Québec i entrevistar-se amb representants del govern i l’oposició, en concret amb Alain Therrien, diputat del Partit Quebequès –formació independentista que governa en minoria des de les eleccions generals de 2012-, adjunt parlamentari al ministre d’Economia i Finances i representant del Consell dels Governs de l'estat (foto 1adjunta), i d’altra banda amb Robert Poëti, diputat del Partit Liberal del Québec, portaveu de l'oposició en matèria de seguretat pública, membre de la delegació de l'Assemblea Nacional per les relacions amb Catalunya i de l'Assemblea parlamentària de la Francofonia (foto 2).


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Mena amb el diputat del governant Partit Quebequès Alain Therrien.

Mena amb el diputat del Partit Liberal del Québec i portaveu de l'oposició en matèria de seguretat pública, Robert Poëti.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA