www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena: la retallada de 2.000 milions d'euros “representa la sentència de mort del benestar i la cohesió social al nostre país”
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA demana a la ciutadania que aquest 11-S respongui als pressupostos de Mas mobilitzant-se per “una Catalunya lliure i social”
Dimecres, 28 de agost de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


 “La sentència de mort del benestar i la cohesió social al nostre país”: així ha valorat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, la nova retallada de 2.000 milions d’euros que inclourà la pròrroga dels pressupostos d’aquest 2013, segons va confirmar el Govern en la seva primera reunió del nou curs, aquest dimarts. Mena, a més, ha lamentat aquesta pròrroga, que sostreu al Parlament un dels seus debats més importants: el de pressupostos. “La forma en què s’han aprovat i s’han discutit aquests comptes són també un cop a la democràcia parlamentària”, ha denunciat Mena. Enfront d’això, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha demanat més mobilitzacions ciutadans “com les que ja s’estan produint, per la defensa d’una Catalunya lliure i social”.

“Les conselleries més afectades d’aquests nous 2.000 milions d’euros de retallades seran, amb tota probabilitat, les de Benestar Social, Educació i Sanitat”, ha vaticinat Mena. “Tres conselleries maltractades pels governs de CiU i que busquen l’acarnissament continu contra els serveis públics”, ha afegit. De fet, el diputat ja ha registrat al Parlament una bateria d’iniciatives, que serà debatuda durant aquest curs que comença, per preservar un dels possibles objectius d’aquestes noves retallades: l’escola inclusiva.

“Cop a la democràcia parlamentària”

A més, Mena ha lamentat la forma en què s’han aprovat els comptes. “El que volia Artur Mas no era la pròrroga d’aquests pressupostos, sinó uns nous pressupostos amb noves retallades disfressades”, ha acusat. “Malauradament ha comptat amb el suport d’ERC”, ha afegit. I ha recordat que, d’aquesta forma, “el govern ha sostret el debat parlamentari amb la pròrroga pressupostària”: enlloc de debat sobre els pressupostos, hi haurà una simple compareixença d’Andreu Mas-Colell a la diputació permanent aquest dijous. “A banda d’un cop social als i les catalanes més vulnerables, la forma en què s’han aprovat i s’han discutit aquests pressupostos són també un cop a la democràcia parlamentària”, ha conclòs Mena.

Enfront d’això, ha exhortat a la ciutadania: “La resposta social a aquestes retallades han de ser més mobilitzacions, com ja s’estan produint, per la defensa d’una Catalunya lliure i social”, ha declarat, tot fent una crida “per convertir l’11 de setembre en el dia en què defensem, de forma conjunta i indestriable, la construcció nacional i també social del nostre país”. “Catalunya mai no podrà ser lliure si no ho és la seva gent, i amb un peatge social de 2.000 milions d’euros de retallades, els i les catalanes ens convertim més en esclaus dels mercats i de les imposicions de la Troika i de Madrid, amb la complicitat i el mirar cap a un altre cantó del govern d’Artur Mas”, ha declarat Mena.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjubnt d'ICV-EUiA al Parlamentm, Joan Mena, aqdurant una compareixença al Parlament, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA