www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena, sobre malnutrició infantil: “ha estat un estiu negre per moltes famílies i el govern ha donat la callada per resposta”
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA anuncia una bateria de preguntes per esbrinar com el Govern detecta a les escoles casos de nens que no mengen bé i els resol
Dijous, 29 de agost de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, ha lamentat el silenci del Govern, que aquest dijous ha evitat comparèixer davant de la diputació permanent del Parlament per explicar com ha combatut la malnutrició infantil en mesos de vacances: “Aquest ha estat un estiu negre per àmplies famílies i el govern ha donat la callada per resposta”, ha lamentat Mena. Qui sí que ha comparegut és el Síndic de Greuges, per explicar el seu informe que xifra en 50.000 els nens i nenes que pateixen malnutrició al país. Enfront d’aquest problema, Mena ha anunciat que aquest nou curs presentarà una bateria de preguntes per saber amb quins protocols el govern detecta casos d’infants malnodrits a les escoles i els resol. I ha recordat exemples com el del govern andalús, que a proposta d’IU ha reservat una partida pressupostària per garantir tres àpats a tots els infants. “És per tant una qüestió se voluntat i no una qüestió de situació econòmica”, ha conclòs Mena.

“És una indecència negar que existeix la malnutrició a Catalunya. Amagar aquest problema no vol dir que no existeix´”, ha declarat Joan Mena després que aquest dijous, davant de la diputació permanent, el Síndic de Greuges refermés el seu informe. “Catalunya té un problema real de malnutrició infantil", ha lamentar el Síndic davant de la cambra, i ha afegit que "estem parlant de malnutrició per defecte, no per excés, i malnutrició per defecte bàsicament per raons econòmiques".

Davant d’això, “el govern hauria de fer servir l'escola pública per detectar possibles malnutricions i vehicular a traves d'ella les solucions”, ha proposat Mena, que ha lamentat, però, que l’executiu de CiU no ho faci “perquè està més preocupat per desmantellar-la que no pas de fer-la servir com a garant de cohesió social”. Per això, Mena, que és portaveu d’Ensenyament del grup d’ICV-EUiA, ha anunciat que registrarà “una bateria preguntes sobre protocols de detecció a l'escola en coordinació amb benestar social, beques menjador i actuacions en cas de detecció”.

“Prioritzarem el seguiment d'aquest tema durant tot el curs escolar i farem propostes com hem fet aquest juliol per evitar que el proper estiu continuïn aquests casos que ens fan tenir vergonya de la gestió del govern Mas”, ha afirmat Mena. Es referia així a l’acord que va aprovar el Parlament a proposta d’ICV-EUiA d’augmentar urgentment les partides per facilitar a les famílies la inscripció dels seus fills i filles en colònies i casals en rebre els tres àpats diaris. Malgrat que quest acord fou adoptat el juliol passat, les entitats organitzadores d’aquestes activitats han denunciat en premsa que no han rebut aquests diners extra. ICV-EUiA va demanar les compareixences a la diputació permanent dels consellers d’Economia, Benestar i Ensenyament per explicar com combaten la malnutrició, però CiU i ERC van vetar-les.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, interpel·la Artur Mas en el ple del Parlament.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA