www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA dóna suport a la campanya #SOSDretalPropicos
“Les dones sempre hem de decidir” i “si ens neguen la capacitat d’elecció, nosaltres desobeirem”, adverteix l’Àrea de Dones davant els plans del PP de proscriure l’avortament
Dimecres, 25 de setembre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Aquest dissabte es tornarà a celebrar el Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament en un clima especialment preocupant a l’estat espanyol: el govern del PP amenaça amb fer un pas enrere en els drets sexuals i reproductius de les dones. Davant d’això, l’àrea de Dones d’EUiA ha elaborat aquest text, que recorda que “les dones sempre hem decidit i ho seguirem fent: sota la dictadura i en suposada democràcia”. “Nosaltres decidim i, si ens neguen la capacitat d’elecció nosaltres desobeirem les lleis patriarcals”, adverteix. L’àrea de Dones, a més, anima a participar en la campanya unitària #SOSDretalpropicos. Es pot fer a partir d’ara mateix, enviant una foto o un vídeo amb les etiquetes #SOSdretalpropicos, #Jodecideixo o  #Jodesobeeixo a l’adreça electrònica dretalpropicos@gmail.com. L’àrea de dones també anima a participar a les concentracions en defensa de l’avortament lliure i gratuït que se celebraran aquest dissabte, 28 de setembre, davant de les delegacions del Govern a Lleida, Girona, Tarragona, les Illes i el País Valencià, a les seus del PP de tot el territori i a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona.

Text de l’Àrea de Dones:

“Des de que va arribar al govern, el Partit Popular amenaça amb derogar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva (SSR) i d’Interrupció Voluntària de l'embaràs (IVE) que es va aprovar l'any 2010 i tornar a una versió més restrictiva de la llei de despenalització parcial de l’avortament de 1985. Ara sembla que va de debò i el Ministre de Justícia i Interior, Alberto Ruiz Gallardón, ha anunciat que el proper mes de d'octubre posarà en marxa una reforma que ens posarà a la cua d'Europa pel que fa al reconeixement dels Drets Sexuals i Reproductius de les dones. Tot i que la llei del 2010  no resol satisfactòriament les necessitats de les dones ni compleix les reivindicacions històriques del moviment feminista (accés a una educació sexual i afectiva sincera i honesta, a mitjans d’anticoncepció gratuïts i a l’avortament lliure i gratuït), no restarem passives davant aquest nou atac al nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides. El nostre primer país és el nostre cos i no ha de ser territori de disputa.

Convoquem una campanya internacional de rebuig a la contrareforma de la llei d’IVE i SSR el 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament, per fer-los saber que no consentirem cap pas enrere. Les dones sempre hem decidit i ho seguirem fent: sota la dictadura i en suposada democràcia, a la clandestinitat i amb la nova Llei, sense importar-nos la hipocresia amb què s'aborda la interrupció voluntària de l'embaràs. Nosaltres decidim i, si ens neguen la capacitat d’elecció nosaltres desobeirem les lleis patriarcals que coarten la nostra llibertat i exigirem responsabilitats a les formacions i personalitats polítiques responsables d’aquesta involució.

Fem una crida a la societat a participar en les diferents mobilitzacions de cara a aturar aquesta nova retallada de drets de les dones i de tota la població. Una societat que no respecta la decisió de les dones està atemptant contra els drets de més de la meitat de la població i contra el seu propi futur.

Nosaltres decidim! I si ens neguen la decisió, nosaltres desobeïm!!!

Adriana Sabaté, responsable de l’Àrea de Dones d’EUiA


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Imatge d'arxiu d'una manifestació en efensa dels drets de les dones.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA