www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
El govern d’Altafulla ni assistirà ni donarà suport a les beatificacions massives del 13 d’octubre a Tarragona
El ple recull el clam de la Coordinadora per la laïcitat i la Dignitat i reclama que no es destini cap ajut públic a un acte que titlla d’”injust” i d’”insult”
Dimecres, 02 de octubre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


 Ni diners, ni equipaments, ni presència del govern municipal: l’Ajuntament d’Altafulla ha esdevingut l’única institució del Camp de Tarragona en rebutjar oficialment i negar qualsevol tipus de suport a les beatificacions massives d’eclesiàstics implicats en la Guerra del 36 que l’Arquebisbat tarragoní preveu muntar el proper 13 d’octubre a Tarragona. El consistori altafullenc, presidit per Fèlix Alonso, coordinador d’EUiA al Camp i membre d’Alternativa Altafulla, ha aprovat en el seu darrer ple una moció impulsada per aquest grup que considera que aquestes beatificacions massives són una “injustícia” i un “insult” a les víctimes de la repressió franquista. El text aprovat recull els arguments de la Coordinadora per la Laïcitat i la Dignitat, que està articulant l’àmplia oposició al Camp a l’acte de beatificacions massives.

“És obvi que l’església catòlica pot beatificar qui vulgui, però cal tenir ben clar que aquestes beatificacions són un acte polític, i també un insult als qui van perdre els seus familiars i van patir repressió”, considera l’Ajuntament d’Altafulla. El consistori ha aprovat en el darrer ple municipal, celebrat dissabte passat, “no donar suport a l’acte de beatificacions massives del dia 13 d’octubre, ni participar-hi en representació dels ciutadans i ciutadanes d’Altafulla”, i “demanar que no es destini cap quantitat de diner públic, ni tampoc que es facilitin instal·lacions públiques per tal que es dugui a terme”.

Les beatificacions “ofenen, discriminen i no contribueixen en res a superar les ferides”

La moció aprovada explica aquesta postura recordant que, a banda d’un “insult”, beatificar 500 eclesiàstics sovint titllats de ‘màrtirs’ d’una ‘creuada’ pels discursos revisionistes que, encara ara, mantenen alguns propagandistes de dretes sobre la Guerra del 36, suposa “una injustícia”. Aquestes beatificacions “ofenen, discriminen i no contribueixen en res a superar les ferides encara obertes en la nostra memòria històrica”, explica la moció.

“Pel que fa a les víctimes, només es varen reconèixer, indemnitzar, premiar i afavorir les famílies del bàndol dels vencedors, mentre que en el bàndol dels vençuts, ni encara ara s’ha permès cercar molts d’aquests desapareguts”, recorda l’acord, tot contraposant a aquest fet els privilegis que, encara ara, manté l’Església catòlica. “Aquests privilegis costen anualment a l’erari públic més de 10.000 milions d’euros”, recorda la moció.

El PP, sol en contra de la moció

El PP es va quedar sol en la seva oposició a la moció aprovada pel ple municipal d’Altafulla. Solidaritat va donar-hi suport, mentre que CiU i una agrupació d’independents, Independents d’Altafulla, es van abstenir. D’aquesta forma, Altafulla ha esdevingut l’única institució del Camp en rebel·lar-se contra la pretensió de l’Arquebisbat d’homenatjar més de mig miler d’eclesiàstics implicats en un conflicte que l’Església catòlica va titllar de ‘croada’. Al Consell Comarcal, CiU es va aliar amb el PP per rebutjar una moció similar a l’altafullenca, impulsada per ICV-EUiA. La coalició també va impulsar una moció a l’Ajuntament de Tarragona, que l’alcalde, el socialista José Fèlix Ballesteros, ha evitat debatre abans del 13 d’octubre mitjançant una estratagema burocràtica.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Fèlix Alonso, Alcalde d'Altafulla (al centre), amb altres regidors del poble, en una imatge d'arxiu.


 Documents relacionats
Descargar
Dijous, 01 de gener de 1970

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA