www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena: “prohibir la manifestació ultra del 12-O és fer una inversió en democràcia”
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA ofereix a ERC i a CiU negociar la reforma de la figura del cap de l'oposició per tal de "donar-li seriositat"
Dimarts, 08 de octubre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, ha reclamat aquest dimarts al Conseller d’Interior que no permeti que diversos grupuscles feixistes marxin per Barcelona amb motiu del 12 d’octubre, tal i com han anunciat que pensen fer. “Prohibir dissabte aquesta manifestació és invertir en democràcia”, ha argumentat Mena en una compareixença als mitjans durant la qual ha exposat les iniciatives de la coalició en el proper ple al Parlament. Entre aquestes, destaquen la petició d’explicacions pels terratrèmols causats pel projecte Castor i el rebuig a que l’aturada d’aquest projecte costi diners públics, així com una interpel·lació en defensa dels serveis de dependència. Pel que fa a la reforma de la figura del cap de l’oposició, Mena ha deixat clar que la coalició no vol suprimir-la, sinó garantir que estigui regulada “amb seriositat”, i evitar situacions “ridícules” com el fet que ara el cap de l’oposició, Oriol Junqueras, sigui alhora el soci del govern de CiU, i ha ofert a ERC i CiU una via de diàleg sobre aquest assumpte.

Mena ha recordat que, entre els grupuscles ultres que han convocat a manifestar-se el proper dissabte, 12 d’octubre a Barcelona, s’hi compta per exemple Alianza Nacional, un partit esquitxat per nombroses sentències judicials condemnant alguns dels seus membres, Justament aquest dimarts ha transcendit una de nova que condemnat a tres exdelegats seus a Catalunya a presó per incitar a la discriminació a través d’Internet .

“Demanem al Conseller d’Interior que prohibeixi aquesta manifestació”, ha reclamat Mena tot argumentant que aquesta prohibició suposaria “fer una inversió en democràcia i donar un exemple a una Europa en la qual idees feixistes, racistes i homòfobes estan arrelant en un moment de crisi”.

D’altra banda, Mena també ha recordat que ICV i EUiA participen a Tarragona a la Comissió per la Laïcitat que articula l’oposició a les beatificacions massives que l’Arquebisbat preveu celebrar un dia després, el 13 d’octubre. Altafulla, governada per Fèlix Alonso, adherit a EUiA, és una de les poques institucions del Camp que s’han adherit al manifest que promou la comissió i que aquest dijous els seus impulsors entregaran a l’arquebisbe, ha recordat Mena.

"No pot ser que amb diner públic es financi el tancament d’una empres que ha danyat el territori"

En un altre ordre de coses, la coalició aprofitarà el proper ple per reclamar al Govern de la Generalitat que vigili les afectacions del projecte Castor a les terres de l’Ebre. Mena ha recordat que aquest és un assumpte prioritari per a la coalició des del 2008, quan va impulsar una bateria de preguntes sobre el projecte al Congrés. ICV-EUiA reclama l’aturada d’aquest projecte, i Mena ha subratllat aquest dimarts que aquesta aturada no pot costar diners públics. “No pot ser que amb diner públic es financi el tancament d’una empresa que ha danyat el territori”, ha destacat Mena.

Oferta de diàleg a ERC i CiU sobre la figura del cap de l’oposició

Pel que fa a la figura del cap de l’oposició, Mena ha deixat clar que, a diferència d’altres grups, la coalició no en preveu la supressió, sinó “donar-li seriositat” amb la proposta de reforma de la coalició que es debatrà en el proper ple. Mena ha recordat que ara qui ostenta aquest rol, el cap d’ERC, és alhora el soci de CiU. “Estem davant d’una situació poc seriosa i ratllant el ridícul”, ha constatat Mena per explicar perquè cal una reforma. Amb tot, el portaveu ha subratllat que la coalició espera “que s’obri una via de diàleg” i ha ofert la retirada de la proposta d’ICV-EUiA per tal de poder negociar amb ERC i CiU. En tot cas, per ICV-EUiA aquest debat no és cap prioritat.

Suport a les famílies de Salt i interpel·lació sobre la dependència

Prioritari per a ICV-EUiA és, en canvi, el suport a les famílies de la PAH que ocupen un bloc a Salt. “Demanem un compromís ferm al Govern de la Generalitat amb aquestes famílies, i a les conselleries responsables perquè no executiu el desallotjament” ordenat, ha reclamat Mena. El portaveu ha lamentat que CiU s’hagi oposat a les propostes que la coalició ha portat al Parlament per tal que els pisos buits dels bancs rescatats es posin a disposició de les famílies amb problemes, i ha recordat que els diputats d’ICV-EUiA ja han adreçat una missiva a l’executiu reclamant-li que eviti el desallotjament d’aquestes famílies.

Una altra prioritat d’ICV-EUiA en aquest ple serà demanar explicacions, a través d’una interpel·lació, sobre com “les retallades estan afectant ja molt directament les prestacions a la dependència”.

Bateria de preguntes sobre la mort d’un home al Raval durant una actuació dels Mossos

ICV-EUiA també demanarà explicacions al Govern per la mort, aquest dissabte a Ciutat Vella, d’un home mentre era reduït pels Mossos d’Esquadra. La coalició registrarà una sèrie de preguntes a l’executiu per esclarir aquest cas, ha anunciat Mena, que ha “lamentat” el decés i ha exigit “transparència” a Interior.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, intervé davant de la premsa aquest dimarts al Parlament.

El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, en una compareixença davant dels mitjans al Parlament.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA