www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet defensa que l’acord pesquer amb el Marroc exclogui les aigües del Sàhara Occidental i el PP, el PSOE i CiU s’hi oposen
El diputat de l’Esquerra Plural lamenta “el xantatge” que fa el govern de Rajoy enfrontant “els interessos legítims dels pescadors espanyols” amb els del poble sahrauí
Dimecres, 09 de octubre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA i diputat de l’Esquerra Plural, Joan Josep Nuet, ha tornat a portar al Congrés la reivindicació dels drets del poble sahrauí. El diputat, que també coordina l’Intergrup parlamentari d’Amistat amb el Sàhara Occidental i va visitar fa uns dies aquell país, ha defensat aquest dimarts a la cambra baixa espanyola una esmena per tal que el nou acord pesquer de la UE amb el Marroc exclogui les aigües territorials del Sàhara Occidental. Nuet ha criticat que el govern de Mariano Rajoy faci “xantatge”, fent veure que “els interessos legítims dels pescadors espanyols” i els del poble sahrauí estan enfrontats, quan, ha defensat el coordinador d’EUiA, són plenament compatibles. Malgrat això, l’acord incloent les aigües del Sàhara ha tirat endavant gràcies al suport del PP, el PSOE i CiU.

En el marc del debat sobre la proposició no de llei del PP per instar el Parlament Europeu a ratificar el protocol de pesca de la UE i del Marroc, Nuet ha defensat que “els interessos legítims” dels pescadors i del poble sahrauí “poden conviure en un tractat de pesca si s’hi exclouen les aigües territorials del Sàhara Occidental”. “El problema és que vostès, amb aquesta proposta, els fan incompatibles, ens fan escollir entre un poble i un altre”, ha lamentat Nuet, que s’ha negat a acceptar aquest fals dilema.

De fet, la posició dels grups que formen l’esquerra Plural ha estat consistent des del 2005, quan es va signar el primer protocol de pesca: “no ens posicionem en contra d’un Acord de Pesca EU-Marroc, però sí en contra que aquest inclogui les aigües jurisdiccionals del Sàhara Occidental, territori no autònom reconegut com a tal per les Nacions Unides i pendent d’un procés de descolonització”, ha recordat Nuet. “Per això, segons l’Esquerra Plural l’acord s’ha de limitar a es aigües del Regne del Marroc”, ha reivindicat el diputat i coordinador d’EUiA.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Bandera de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA