www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena crida a respondre a les institucions i al carrer a una LOMCE que és “una declaració de guerra” del PP
El portaveu d’ICV-EUiA a la comissió d’Ensenyament anuncia que el grup proposarà al Govern desacatar una norma que suposa “l’atac més nociu des de la recuperació de la democràcia al model plurinacional de l’estat”
Dijous, 10 de octubre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Com una declaració de guerra ha interpretat el diputat Joan Mena, responsable d’Educació d’EUiA, l’aprovació de la LOMCE, la coneguda com a Llei Wert, que previsiblement es produirà aquest dijous al Congrés gràcies als vots del PP i d’UPyD. “El govern del PP amb l’aprovació de la LOMCE declara la guerra a la comunitat educativa i tota la societat actuarem en conseqüència”, ha declarat Mena, que ha afegit que aquesta mesura “suposa un espoli per part del PP a l’escola pública; i especialment a Catalunya, l’atac més nociu des de la recuperació de la democràcia al model plurinacional de l’Estat”. En aquest sentit, Mena, que és mestre de professió i portaveu del grup d’ICV-EUiA a la comissió d’Ensenyament i Universitats del Parlament, ha anunciat que aquest grup impulsarà una iniciativa per tal que la Generalitat desacati la norma. I ha animat a sumar-se a la vaga del sector educatiu convocada el proper 24 d’octubre a tot l’Estat.

“El grup parlamentari d’ICV-EUiA presentarem una proposta instant al Govern de la Generalitat i al Departament d’Ensenyament la defensa del model inclusiu de l’escola catalana i, per tant, el desacatament de la LOMCE, donat que opera directament per carregar-se’l”, ha anunciat el portaveu d’ICV-EUiA a la comissió d’Ensenyament del Parlament aquest dijous, mentre al Congrés se sotmet a debat la proposta de la LOMCE impulsada pel govern de Mariano Rajoy.

A banda de l’aquesta reacció institucional, el també responsable de l’Àrea d’Educació d’EUiA ha fet una crida a respondre al carrer. “Hem d’aconseguir que la vaga educativa convocada pel proper dia 24 d’octubre sigui un èxit a Catalunya i al conjunt de l’estat: una mobilització que serveixi per revocar la llei aprovada avui i per fer dimitir al Ministre Wert per la seva falta de respecte a la comunitat educativa i per les seves maneres impositives”, ha animat Mena.

Mena saluda el compromís de la majoria de grups al Congrés per canviar la llei Wert

De fet, ha recordat el diputat, l’oposició a la llei ha unit amplis sectors de la societat i pràcticament tota la comunitat educativa. “És una llei que neix morta, sense diàleg amb la comunitat educativa i d’esquenes a les necessitats dels i les alumnes, especialment els més vulnerables”, ha recordat Mena. I, en aquest sentit, ha valorat “positivament el compromís de la majoria de grups del Congrés en derogar la Llei tan aviat com això sigui possible”.

“Aquesta llei, juntament amb les retallades del PP a Madrid i de CiU a Catalunya, és un atac al model de cohesió social i a la igualtat d’oportunitats”, ha afegit Mena. En contra d’això, el diputat i mestre ha defensat com a alternativa l’impuls de “lleis que solucionin els problemes de l’educació pública, no unes lleis que fomentin aquests problemes i que persegueixin una societat menys plural”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El diputat d'ICV-EUiA Joan Mena aquest dilluns a la comissió d'investigació de bancs i caixes.


 Documents relacionats
Descargar
Divendres, 11 de octubre de 2013

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA