www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet denuncia la connivència del ‘lobbie’ de la Tauromàquia amb el Govern
El diputat de l’Esquerra Plural i membre de l’APDDA demana regular l’activitat dels grups de pressió
Dijous, 10 de octubre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El diputat Joan Josep Nuet, de l’Associació Parlamentària en Defensa dels Drets dels Animals (APDDA), ha denunciat, en pregunta escrita al Govern, que la connivència del ‘lobbie’ de la Tauromàquia amb el Govern, front a la majoritària posició de la societat que en alts percentatges es mostra contrària a aquest espectacle de violència i tortura, “suposa un autèntic atac a les regles del joc democràtic”.

Nuet ha preguntat al Govern per aquest afer, arrel de les informacions aparegudes en varis mitjans de comunicació a finals d’agost, en els que s’informava sobre la decisió de la Corporació de RTVE de retransmetre en horari infantil la corrida de toros de l’1 de setembre passat i que la mateixa responia a possibles acords amb grups de pressió a favor de la Tauromàquia, entre els que es mencionava la “Mesa del Toro”. En aquest sentit, el diputat critica que siguin els ‘lobbies’ els qui marquen la política del Govern, “evidenciant la bona relació entre grups protaurins i càrrecs del Ministeri de Cultura”. Per això, ha sol·licitat a l’Executiu informació sobre si existeix algun acord amb grups d’interès relacionats amb la Tauromàquia i si pensa regular l’activitat dels grups de pressió.

El diputat d’APDDA també ha denunciat que membres del Partit Popular s’hagin aprofitat dels canals de comunicació de la formació per a “mentir desvergonyidament, afirmant, per exemple, que les corrides de toros retornarien a Catalunya, entre d’altres qüestions fal·laces”.

La Tauromàquia, un pou sense fons

Segons ha indicat l’organització “Libera!” a Joan Josep Nuet, la Tauromàquia s’ha demostrat que és un autèntic pou sense fons, en allò que es refereix a la captació de diner públic des de diferents administracions públiques, i així s’ha fet constar en la motivació de la iniciativa. Segons s’indica, aquest sector rep, només a l’Estat espanyol, uns 560 milions d’euros, als quals hi ha que afegir al menys 130 milions procedents de la Política Agrària Comuna, sense comptabilitzar el saqueig a d’altres programes comunitaris com FEADER o LEADER, que han finançat a empreses promotores de festejos taurins o la rehabilitació de places de toros. Nuet conclou que “Europa ha pagat el negoci del maltracte animal”.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Membres de l'APDDA, entre ells Jordi Guillot, Joan Josep Nuet i Chesús Yuste.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA